De Boer kan Lodeweges opvolgen bij einde 'oefendroogte' Oranje

Reacties

In de aanloop naar elke interland van het Nederlands elftal duiken we in de statistieken. Deze keer aandacht voor het oefenduel met Mexico van woensdagavond in de Johan Cruijff Arena.

De Boer kan Lodeweges opvolgen bij einde 'oefendroogte' Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 1
Mexico
Mexico

Uiteraard staat de interland tegen Mexico in het teken van het debuut van Frank de Boer als Oranje-bondscoach. Afgelopen maand werd Dwight Lodeweges de eerste (interim-)keuzeheer sinds Frank Rijkaard in 1998 die triomfeerde bij zijn debuut.

'De Boer was als speler de eerste die 'schoolmeester' Van Gaal aansprak'

• Nederland en Mexico treden voor de negende keer tegen elkaar in het strijdperk. De vorige ontmoeting dateert van 12 november 2014, toen El Tri met 2-3 zegevierde in een vriendschappelijke wedstrijd. Daarmee nam Mexico een heel klein beetje revanche voor de veelbesproken achtste finale op het WK 2014.

• Met vier overwinningen, één gelijkspel en drie verliesbeurten koestert Oranje een licht positieve balans tegen Mexico. Het doelsaldo is in evenwicht: 15-15.

• Voor Oranje is het duel met Mexico een generale repetitie voor de Nations League-duels met Bosnië-Herzegovina (11 oktober) en Italië (14 oktober). Uit de eerste twee groepswedstrijden in de UEFA-competitie peurde Nederland drie punten, het gevolg van een zege op Polen en een nederlaag tegen Italië.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 1 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
6
3
3
0
7-2
+5
12
2
Nederland
6
3
2
1
7-4
+3
11
3
Polen
6
2
1
3
6-6
0
7
4
Bosnië-Herzegovina
6
0
2
4
3-11
-8
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

• Dit kalenderjaar beleefde nog altijd geen enkele speler zijn vuurdoop in Oranje, wat gezien de coronabreak ook weer niet heel vreemd is. Tegen Mexico zouden drie spelers kunnen debuteren: de AZ'ers Marco Bizot, Teun Koopmeiners en Owen Wijndal.

Daley Blind is met 69 caps de meest ervaren speler in de selectie van De Boer. De dertigjarige Ajacied kan de 28ste speler worden met minimaal zeventig interlands in het Nederlands elftal. Overigens kan ook Joël Veltman - nu 24 caps - een mooi jubileum vieren.

• Memphis Depay staat op negentien interlandgoals en kan dus een fraaie mijlpaal bereiken. Met zijn 26 jaar en zeven maanden kan de aanvaller van Olympique Lyon de op vijf na jongste speler worden die zijn twintigste treffer maakt in het Nederlands elftal.

• In de selectie van Mexico zitten onder anderen Edson Álvarez (Ajax), Andrés Guardado (ex-PSV), Jesús Corona (ex-FC Twente), Hirving Lozano (ex-PSV) en Héctor Moreno (ex-PSV en -AZ).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Nederland ging dus in zijn vorige interland onderuit, tegen Italië. De laatste keer dat Oranje twee duels op rij verloor, was begin 2017. Achtereenvolgens Bulgarije en Italië toonden zich destijds te sterk voor Nederland, de eerste nederlaag luidde het ontslag van bondscoach Danny Blind in.

Voor de laatste oefeninterland van Oranje moeten we al bijna twee jaar teruggaan. Op 16 oktober 2018 speelde Nederland met 1-1 gelijk tegen België.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.