De Boer verklaart keuze voor Malen boven Berghuis

Reacties

Bondscoach Frank de Boer heeft zondagavond uitleg gegeven over zijn opstelling voor het duel met Bosnië-Herzegovina.

De Boer verklaart keuze voor Malen boven Berghuis
© Pro Shots
Bosnië-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina
0 - 0
Nederland
Nederland

De Boer kiest voor het Nations League-duel met de Bosniërs voor veel vertrouwde namen. Enigszins verrassend was de keuze voor Donyell Malen. Op die plek leek Steven Berghuis een logische optie. De Feyenoord-aanvoerder maakte als één van de weinigen een prima indruk in de oefeninterland tegen Mexico, maar is zijn plek dus kwijt.

In gesprek met de NOS geeft De Boer uitleg: 'Ik had natuurlijk al een strijdplan bedacht tegen Bosnië. Dan kijk je wat je voorin nog meer hebt lopen. Luuk de Jong is een aanspeelpunt, dan heb je lopende jongens nodig die graag diep gaan. Anders wordt het statisch. Maar Steven Berghuis heeft het me heel lastig gemaakt, dat heb ik ook tegen hem gezegd. Maar ik denk dat dit het beste is.'

De Jong speelt, omdat Memphis Depay geschorst is. De keuze voor de kopsterke Sevilla-spits had dus ook gevolgen voor Berghuis. De Boer is van plan om De Jong zo veel mogelijk in zijn kracht te gebruiken. 'Af en toe een lange bal is helemaal niet erg om, daar moet je mee variëren. Maar ik denk niet dat dat echt ons spel is. We willen door het midden of via de flanken ook met voorzetten komen, daar is Luuk een heel belangrijk figuur in.'

De Boer verwacht een gesloten defensie bij de thuisploeg 'Tegen Polen is Bosnië een paar keer flink naar achter gedrukt. Wij denken gezien het resultaat en de intentie dat ze wat terug gaan zakken', aldus de bondcsoach. De wedstrijd in Zenica begint om 18.00 uur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.