De Boer kiest voor Malen en De Roon tegen Bosnië

Reacties

De opstelling van het Nederlands elftal voor de Nations League-wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina is bekend. Bondscoach Frank de Boer kiest voor veel vertrouwde namen.

De Boer kiest voor Malen en De Roon tegen Bosnië
© Pro Shots
Bosnië-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina
0 - 0
Nederland
Nederland

Zo keert Jasper Cillessen terug onder de lat. Hij vervangt Tim Krul, die tegen Mexico de kans kreeg. Op de backposities kiest De Boer voor de vaste vleugelverdedigers Denzel Dumfries en Daley Blind, terwijl Stefan de Vrij in het centrum de logische vervanger is van de geblesseerde Matthijs de Ligt.

Op het middenveld geeft De Boer net als zijn voorganger Ronald Koeman de voorkeur aan Marten de Roon boven Donny van de Beek. Verder spelen met Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum de vaste namen.

Voorin is Luuk de Jong de vervanger van de geschorste Memphis Depay. Aan de rechterkant speelt niet Steven Berghuis, die het prima deed tegen Mexico, maar Donyell Malen. Op links speelt Quincy Promes in plaats van Ryan Babel.

De aftrap van de wedstrijd in Zenica is om 18.00 uur. Later op de zondagavond spelen Polen en Italië, de andere twee landen uit Groep A van de Nations League, tegen elkaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Nations League

Stand Groep 1 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
6
3
3
0
7-2
+5
12
2
Nederland
6
3
2
1
7-4
+3
11
3
Polen
6
2
1
3
6-6
0
7
4
Bosnië-Herzegovina
6
0
2
4
3-11
-8
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Video-analyse: De Boer ging helemaal niet door op lijn Koeman
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.