De Boer rekent op plek in Pot 1 bij loting WK-kwalificatie

Reacties

De FIFA moet het nog bevestigen, maar Frank de Boer gaat ervan uit dat Nederland volgende maand in Pot 1 zit bij de loting voor de WK-kwalificatiereeks. En daar is de bondscoach blij mee.

De Boer rekent op plek in Pot 1 bij loting WK-kwalificatie
© Pro Shots

De zege op Bosnië-Herzegovina was niet alleen belangrijk voor de Nations League, maar ook met het oog op de FIFA-wereldranglijst. Als Nederland daarop later deze maand bij de tien beste Europese landen zit, is het op 7 december verzekerd van Pot 1 bij de loting voor de kwalificatiereeks van het WK 2022 in Qatar. Volgens de eerste berekeningen is dat al het geval. Na de zege op Bosnië zou Zwitserland niet meer voorbij Nederland kunnen komen.

Ook De Boer heeft dat zo begrepen. 'Daar ga ik wel vanuit', zei de bondscoach zondagavond op de persconferentie na het Nations League-duel met Bosnië (3-1). 'En dat is hartstikke mooi, dan ontwijk je natuurlijk de grote landen. In Pot 2 zitten ook sterke landen, maar ik zit liever in Pot 1.' In dat geval ontloopt Nederland namelijk België, Frankrijk, Engeland, Portugal, Spanje, Kroatië, Duitsland, Denemarken en Italië in de jacht op een WK-ticket.

De FIFA zal daar waarschijnlijk pas uitsluitsel over geven als later deze maand de wereldranglijst van november bekend wordt gemaakt. Ook Stefan de Vrij gaat er echter vanuit dat de klus nu is geklaard, terwijl Oranje nog tegen Polen speelt en Zwitserland tegen Oekraïne. 'Dit was heel belangrijk voor de ranking met de WK-kwalificatie. Het is een ingewikkelde berekening, maar ik heb gehoord dat we daarvoor in aanmerking zouden komen bij een overwinning.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.