De Boer 'ondraaglijk', Van der Werff is een grappenmaker

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De Boer 'ondraaglijk', Van der Werff is een grappenmaker

'De situatie onder De Boer werd ondraaglijk'
Mauro Icardi is blij dat Frank de Boer is ontslagen bij Internazionale. Stefano Pioli nam het in november van hem over. 'De spelers die ernaast stonden waren niet blij en lieten niet de wil zien om ervoor te gaan, zelfs niet als er iets te vieren was. Onder Pioli is de sfeer veranderd. Zelfs degenen die niet spelen voelen zich betrokken bij het team.' (La Gazzetta dello Sport)

• Hij was zijn emoties dinsdagavond even niet de baas. Alexis Sánchez uitte zijn frustratie na het 3-3 gelijkspel tegen Bournemouth, terwijl zijn Arsenal-collega's vierden dat hun ploeg nog net een punt pakte. Volgens Sky Sports zat hij boos in de kleedkamer, maar manager Arsène Wenger nuanceerde de situatie na afloop. 'We willen wedstrijden winnen. Als dat niet gebeurt, ben je niet blij. Dat is normaal. We zijn allemaal gefrustreerd. En natuurlijk is Sánchez oké.'

• Donderdag is het precies twintig jaar geleden dat Youri Djorkaeff namens Internazionale voor deze wonderschone treffer zorgde.

• Vitesse heeft een ware grappenmaker in de selectie. Maikel van der Werff bezorgt de andere spelers vaak de slappe lach, onder wie spits Ricky van Wolfswinkel. 'Ik zou bijna zeggen: een dag niet gelachen is een dag zonder Maikel van der Werff. Hij is wel mijn maatje. We kunnen het goed vinden met elkaar en hebben elkaar ook nodig voor geintjes.' (website Vitesse)

Diego Costa en scheidsrechters, het is geen goede combinatie. Ook na de 2-0 nederlaag bij Tottenham Hotspur had de spits van Chelsea kritiek, maar die hield hij voor zich. 'Ik ga niet zeggen wat ik van Engelse scheidsrechters vind, want dan krijg ik een schorsing van vier of vijf wedstrijden.' Dan zou hij die schorsing bij een rijtje kunnen voegen, want Costa werd sinds zijn komst in 2014 al zeven keer geschorst. (Radio Onda Cero)

• Geloof het of niet, maar volgens de onderstaande video is Rafael van der Vaart sneller dan Tottenham Hotspur-sterspeler Dele Alli. Op het gebied van scoren, bedoelen we dan.

• Peter Crouch in een kart, de gedachte alleen al spreekt tot de verbeelding. Dirk Kuijt schrikt er nog weleens van wakker. Hij werd in 2007 bij een teamuitje bijna aangereden door de boomlange spits, destijds zijn ploeggenoot bij Liverpool. 'Hij kwam met ruim vijftig kilometer per uur op me af en ik kon alleen maar springen. Gelukkig lukte dat en crashte hij tegen de boarding achter me', aldus Kuijt tegen FourFourTwo. Een detail: het gebeurde vlak voor de Champions League-finale in 2007. 'Mijn enkels waren anders flink geraakt, dus dan had ik de finale zeker gemist.' Liverpool verloor in de eindstrijd overigens met 2-1 van AC Milan, ondanks een goal van Kuijt.

• Ach, het is eens wat anders dan een Spaanse badplaats. Heracles Almelo is voor een trainingskamp in het Gelderse Epe neergestreken. Spits Samuel Armenteros bekijkt het van de zonnige kant: 'Normaal moet je vroeg op en ben je tien uur onderweg voor je bij het hotel bent. Dit was even anders, we waren er binnen 45 minuten.' (FOX Sports)

'Soms kan ik niet naar huis en dan brengt hij me even thuis. Ja, het is een aardige man.'
• Heiko Westermann (33) hoopt zijn zestien jaar jongere collega Matthijs de Ligt de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. De Ligt lift in ieder geval graag mee. Ajax TV maakte een item over het defensieve duo.

'Mijn ultieme doel is om ooit voor Barcelona te spelen. Als jeugdspeler heb ik daar een tijdje in de opleiding gezeten, toen mijn vader er speler was. Ik zou daar graag terugkeren. Maar die weg is natuurlijk nog erg lang.'
• Waarom zou je de lat niet hoog leggen? Jordan Larsson toont in ieder geval zijn ambitie in gesprek met De Telegraaf. De zoon van oud-Feyenoorder Henrik Larsson tekende eerder deze week bij NEC.

'De voorbeelden zijn legio. Zelfs Cruijff had soms een periode van extreme droogte, las ik laatst. En een sprekend voorbeeld is natuurlijk hoe het vorig seizoen ging met Vincent Janssen. Die stond met kerst ook pas op zes goals en kwam alsnog los na de winter. Die werd zelfs topscorer van de Eredivisie met 27 goals.'
• We kunnen na de winterstop nog heel wat verwachten van Luuk de Jong. Althans, de PSV-spits zelf is hoopvol na de teleurstellende eerste seizoenshelft. De Oranje-international staat halverwege op vier goals in de Eredivisie. (AD)

• Clubhelden eren, dat kunnen ze bij Feyenoord uitstekend. Bij het standbeeld van Coen Moulijn kwamen woensdagavond supporters en oud-ploeggenoten als Gerard Kerkum en Wim Jansen samen om de legendarische Feyenoorder te herdenken. Moulijn overleed zes jaar geleden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.