De Boer neemt tegen ex-pupil Lodeiro volgende slok uit de gifbeker

Reacties

Frank de Boer verkeert nog altijd in zwaar weer bij Atlanta United. De ex-trainer van Ajax beleefde zondagavond (Nederlandse tijd) een reünie met zijn oude bekende Nicolás Lodeiro, een ontmoeting die De Boer de zoveelste tik op de neus in korte tijd opleverde.

De Boer neemt tegen ex-pupil Lodeiro volgende slok uit de gifbeker
Seattle Sounders
Seattle Sounders
2 - 1
Atlanta United
Atlanta United

Het zijn roerige tijden voor De Boer, die in de laatste twee competitieduels fikse dompers te verwerken kreeg. Eerst werd er na een beschamende 5-0 ruststand met 5-1 verloren bij Chicago Fire, daarna volgde er een deceptie tegen New York Red Bulls. In eigen huis nam Atlanta in blessuretijd een 3-2 voorsprong, maar nóg dieper in die blessuretijd werd het alsnog 3-3. Ook was er het relletje rondom De Boer en zijn recordaankoop Gonzalo Pity Martínez, hoewel beiden in aanloop naar Seattle-uit op het oog de strijdbijl hebben begraven.

Door een 2-0 thuiszege op Saint Louis FC (dat op het tweede niveau speelt) werd afgelopen donderdagnacht nog wel de halve finale van het Amerikaanse bekertoernooi bereikt, maar zondag volgde nog maar eens een forse tegenvaller. Voor rust kreeg Atlanta nog de nodige mogelijkheden, al had het ook een keer geluk dat keeper Brad Guzan de meubelen redde met een prachtige save, maar gescoord werd er niet. Dat gebeurde na rust wél volop, al werd de eerste goal nog geannuleerd. Uitgerekend de deze week zo veelbesproken Martínez leek na een fraaie pass van achteruit koeltjes voor de 0-1 te zorgen, maar hij werd (terecht) teruggevlagd wegens buitenspel.

Niet veel later kwam Atlanta net als in de eerste helft een keer bijzonder goed weg, waarbij de dreiging kwam van twee oude bekenden. Lodeiro (de Uruguayaanse spelmaker die in het seizoen 2010/11 nog negentien keer speelde voor het Ajax van De Boer) nam een corner die werd doorgekopt, bij de tweede paal kon Kelvin Leerdam (voorheen Feyenoord en Vitesse) zijn voet net niet tegen de bal zetten. Dat die bal er niet in ging, bleek voor de ploeg van De Boer uitstel van executie.

In de 58ste minuut was het namelijk alsnog raak voor de thuisploeg, een goal die de aanzet bleek voor een bijzonder aantrekkelijk laatste halfuur. De manier waarop Seattle de voorsprong pakte was ronduit weergaloos. De Peruviaanse goaltjesdief Raúl Ruidíaz nam een pass van Cristian Roldan knap mee, wipte de bal handig over verdediger Miles Robinson heen, om vervolgens de 1-0 achter Guzan te knallen. Atlanta liet daarop zien over veerkracht te beschikken, want kort na de openingsgoal stond het alweer gelijk.

Na een prima corner van Pity Martínez ontsnapte diens achternaamgenoot Josef Martínez volledig aan de aandacht van Leerdam, om vervolgens geheel vrijstaand de 1-1 tegen de touwen te koppen. Over de manier waarop de Venezolaanse topscorer zijn dertiende doelpunt van het seizoen 'vierde', zal het laatste woord nog niet gesproken zijn. Martínez richtte zich (overduidelijk boos) tot iemand aan de zijkant en maakte gefrustreerde armgebaren. Zelfs mensen die amper Spaans spreken en/of geen getraind liplezer zijn, konden vervolgens zien dat hij degene aan wie hij zijn uitbarsting richtte enkele onsympathieke verwensingen meegaf.

De woede van Martínez zal na de wedstrijd allerminst zijn gezakt, want Atlanta ging uiteindelijk alsnog onderuit. Na knullig balverlies van verdediger Leandro Martín González kon Seattle-aanvaller Jordan Morris een prima voorzet afleveren, bij de tweede paal zorgde Harry Ship met een knappe kopbal via de grond voor 2-1. Daarmee is de gifbeker voor De Boer nog niet leeg, donderdag wacht het thuisduel met Houston Dynamo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.