Atlanta United heeft zondag na een tumultueuze slotfase tegen New York Red Bulls naast de drie punten gegrepen. Het was een nieuwe teleurstelling voor Frank de Boer na de midweekse afgang tegen Chicago Fire.

Atlanta United
3 - 3
New York Red Bulls

De resultaten van het ambitieuze Atlanta blijven wisselend onder De Boer. Afgelopen woensdag ging zijn ploeg hard onderuit tegen nummer negen Chicago Fire (5-1), waardoor zijn ploeg zondag in eigen huis op eerherstel aaste.

Het begin was veelbelovend. In de elfde minuut kreeg Justin Meram een vrije doortocht van de New York Red Bulls-verdediging, waarna hij de openingstreffer voor Atlanta binnen schoof. Hoewel het elftal van De Boer gevaarlijk bleef, kwam de uitploeg in de 37ste minuut langszij via Daniel Royer.

Na een uur kwam New York Red Bulls ook op voorsprong. Door slap verdedigen van Atlanta kreeg Alex Muyl de ruimte om de bal strak voor te geven en schoot Brian White hard de 1-2 binnen. Atlanta draaide het nog volledig om, dankzij de teruggekeerde vedette Jozef Martínez. De Venezolaan schoot de gelijkmaker binnen vanaf elf meter en kopte in blessuretijd op fraaie wijze de 3-2 binnen.

Toch gaf de ploeg van De Boer de zege nog uit handen. Bradley Wright-Phillips profiteerde in de 93ste minuut van de ruimte achter de defensie van Atlanta en schoot de bal achter doelman Brad Guzan. Daardoor hield Atlanta slechts een punt over aan het duel en bedraagt het gat met Philadelphia Union, de koploper van de Eastern Conference, nog vijf punten.