De Boer: 'Natuurlijk had de uitslag hoger kunnen zijn'

Frank de Boer was tevreden met de 2-0 overwinning van Ajax op bezoek bij RKC Waalwijk, maar baalde van de laatste tien minuten voor rust. Ook hadden de Amsterdammers meer moeten scoren volgens de oefenmeester.

'Natuurlijk had de uitslag hoger kunnen zijn, maar eigenlijk waren de eerste 35 minuten heel goed', reageerde De Boer tegen FOX Sports. 'De laatste tien minuten van de eerste helft werden we slordig en dan zag je RKC toch dreigender worden. Daar was ik in de rust wel een beetje boos over. Want je kan een tegenstander met een goal zo weer in de wedstrijd laten komen.'

Dat gebeurde niet, in het tweede bedrijf kwam Ajax niet meer in de problemen. 'In de tweede helft was er weinig aan de hand, je moet alleen drie doelpunten meer maken. Ik denk dat wij gewoon heel goed positiespel speelden, daar hadden ze heel veel moeite mee. Dat vond ik een compliment waard, omdat dat met dit veld heel lastig was.'

Davy Klaassen maakte de tweede treffer. De middenvelder: 'Gelukkig wel, het werd wel weer eens tijd dat ik ging scoren. En ik had er nog wel eentje kunnen maken. Ik denk dat we goed begonnen. Vooral het eerste half uur speelden we vrij goed en kom je op 0-2. Daarna verslapten we een beetje en gingen we rare dingen doen, maar op zich is het wel een mooie overwinning.'

Dat Ajax de afgelopen zes dagen ook duels afwerkte met AZ en FC Twente, wil hij niet als excuus aanvoeren. 'Natuurlijk voel je die nog wel een beetje, maar dat geldt voor elke wedstrijd. Daar moet je je gewoon overheen zetten.'

RKC Waalwijk-middenvelder Sander Duits besefte na afloop dat het eigenlijk nooit een echte wedstrijd is geweest. 'Omdat we al veel te snel op achterstand kwamen. Als je Ajax misschien lang op 0-0 houdt, dan heb je een kans. We hebben alles gegeven en ook wel een paar kansjes gehad, maar een overwinning heeft er eigenlijk nooit ingezeten.'