De Boer na nieuwe domper: 'Fans zijn vorig seizoen een beetje verwend'

Reacties

De start van Frank de Boer bij Atlanta United is niet wat de fans ervan verwacht hadden. Zondag moest de Amerikaanse kampioen genoegen nemen met een gelijkspel tegen FC Cincinnati (1-1) en zo heeft De Boer na vijf wedstrijden nog maar één overwinning kunnen vieren.

De Boer na nieuwe domper: 'Fans zijn vorig seizoen een beetje verwend'

De supporters balen en De Boer begrijpt dat wel. Hij meent echter dat zijn ploeg wat tijd moet worden gegund. 'De fans zijn vorig seizoen een beetje verwend met de goede resultaten', zei de Nederlander. 'Iedereen verwachtte voor dit seizoen hetzelfde en dat is normaal. Maar iedereen heeft ook gezien wat er vorig seizoen gebeurde met Toronto FC, toen zij in de Champions League actief waren.'

'Uit het niets spelen we nu iedere drie dagen een wedstrijd', vervolgde De Boer. 'Ik geloof dat we in de aankomende zeventien dagen vijf duels hebben. Dat is heel veel. Maar ik denk niet dat het eerlijk is om de spelers te bekritiseren, want iedereen werkt ontzettend hard. Cincinnati kreeg in de 85ste minuut zijn eerste kans en het is heel vervelend om zo'n doelpunt tegen te krijgen.'

De Boer is druk bezig om Atlanta naar zijn hand te zetten. 'Vorig seizoen wonnen we vaak wedstrijden in de tegenaanval', zei De Boer, die in het vorige seizoen natuurlijk nog niet voor de groep stond bij Atlanta. 'Het was niet zo dat we alle wedstrijden domineerden. Vaak schakelden we snel om en kwam de bal uiteindelijk bij Miguel Almirón.' De sterspeler van Atlanta werd in januari verkocht aan Newcastle United.

De Boer wil van Atlanta een voetballend elftal maken. 'We zijn nu de ploeg waarop gejaagd wordt en wij proberen iedere wedstrijd het spel te maken', zei de coach. 'Dat is de manier van werken en iedereen moet dit leren. Dat moet wel snel gebeuren.' De volgende wedstrijd van Atlanta is in de nacht van woensdag op donderdag, in de CONCACAF Champions League tegen CF Monterrey. De ploeg van De Boer moet in eigen huis een 3-0 achterstand ongedaan zien te maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.