De Boer klaagt na nieuwe dreun: 'Het tijdrekken was ongelofelijk'

Frank de Boer zegt wel degelijk vooruitgang te zien bij Atlanta United, dat onder hem slechts één van zijn zes wedstrijden in de MLS heeft gewonnen. De nederlaag tegen FC Dallas was volgens de coach onterecht.

De Boer wilde bij de thuiswedstrijd voortbouwen op het goede resultaat tegen New Engeland Revolution, de eerste ploeg die dit seizoen in de competitie verslagen werd door de regerend kampioen. Tegen Dallas kwam er echter een nieuwe dreun: 1-2.

De voormalige trainer van Ajax was in zijn reactie op de clubsite allesbehalve somber: 'Ik herinnerde mijn spelers er vooraf aan dat we vooruitgang willen zien, dat we stappen voorwaarts willen zetten. Dat deden we tegen New Engeland. Natuurlijk wil je de drie punten als je stappen maakt, maar vandaag gebeurde dat helaas niet. Maar ik geloof dat het spel weer beter ging. Ik heb de groep na de wedstrijd verteld dat ik niet meer van ze kan verwachten, behalve de nul houden dan. We hebben veel kansen gecreëerd en gedomineerd. Als we zo in de resterende dertig wedstrijden spelen, dan winnen we er 28.'

Wel stoorde De Boer zich aan de manier waarop de bezoekers de voorsprong over de streep probeerden te trekken. De arbitrage had volgens hem harder moeten optreden tegen het tijdrekken: 'Het gebeurde vanaf de eerste seconde. Het was ongelofelijk. Ik heb na afloop tegen de scheidsrechter gezegd dat hij goed heeft gefloten, maar dat hij eerder had moeten optreden tegen deze manier van tijdrekken. Zeker tegen hun keeper. Het was iedere keer bijna een minuut. Als hij in de dertigste minuut geel had gehad, was dat anders geweest. Nu kreeg hij geloof ik in de 73ste minuut pas een kaart. Dit helpt het voetbal niet. Het stadion zit vol omdat mensen willen genieten van een wedstrijd, dus dit moeten we bestraffen.'

In de Eastern Conference staat Atlanta van de twaalf ploegen nu elfde. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Colorado Rapids.

VI's Simon Zwartkruis ging onlangs langs bij De Boer. Lees de reportage hieronder op VI PRO.