Een zwaluw maakt nog geen zomer voor stuntelende De Boer bij Atlanta

Atlanta United blijft teleurstellen in het nieuwe seizoen in de Major League Soccer. Een week na de eerste competitiezege onder Frank de Boer ging het zaterdag in eigen huis mis tegen FC Dallas, waardoor de kampioen van de Verenigde Staten een laagvlieger blijft.

Atlanta United
1 - 2
FC Dallas
FC Dallas

Na vier competitiewedstrijden op rij zonder zege was het vorige week dan eindelijk raak voor De Boer, die zijn Atlanta met 0-2 zag winnen van New England Revolution. De coach hoopte dat zijn ploeg dit succes een vervolg zou kunnen geven tegen FC Dallas. Al in de vijfde minuut kwam Atlanta echter op achterstand: Michael Barrios draaide weg bij zijn directe tegenstander, had vervolgens erg veel ruimte en leverde een perfecte assist op Jesús Ferreira (zie video onder).

Atlanta moest door de vroege tegenvaller direct in de achtervolging. Er kwamen in de eerste helft ook kansen op de gelijkmaker, waarbij Ezequiel Barco het dichtst bij een doelpunt kwam. Het schot van de Argentijn, vanaf de rand van het strafschopgebied, spatte buiten het bereik van Dallas-doelman Jesse González op de paal uiteen. Tien minuten in de tweede helft zorgde Julian Gressel voor opwinding. Zijn schot ging maar net naast.

Atlanta bleef het proberen en na een uur raakte Barco opnieuw het aluminium. Ditmaal had hij pech bij een geweldige vrije trap, die op de lat belandde. Ook Joseph Martinez en Break Shea zorgden nog voor gevaar, maar de gelijkmaker zat er niet in. Acht minuten voor tijd sloeg Dallas toe uit een counter en schoot invaller Bryan Acosta na een voorzet op maat beheerst de 0-2 binnen (zie video onder).

Pas diep in blessuretijd wist Atlanta nog wat terug te doen. Een overtreding op Shea leverde een penalty op en Martinez maakt vanaf de stip geen fout. Er was hierna echter niet meer voldoende tijd om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Atlanta, de regerend kampioen van de MLS, heeft nu maar vijf punten uit zijn eerste zes competitiewedstrijden gehaald. De ploeg van De Boer staat tiende in de Eastern Conference, die uit twaalf ploegen bestaat.