De Boer: 'In titelstrijd zo min mogelijk vooruit kijken'

Ajax vervolgt zondagmiddag om 16.30 de titelstrijd in de thuiswedstrijd tegen NEC. Trainer Frank de Boer drukt zijn spelers op het hart zich volledig op die wedstrijd te focussen en nog niet te denken aan het mogelijk allesbepalende treffen met PSV dat over twee weken op het programma staat.

De Boer: 'In titelstrijd zo min mogelijk vooruit kijken'

De Boer weet als geen ander dat elke wedstrijd even zwaar telt in de titelstrijd. 'Je moet zo min mogelijk vooruit kijken. Het moet niet zo zijn dat je achteraf, na een minder resultaat, moet constateren dat je al bezig was met de wedstrijd erna. Dat heb ik de spelers ook duidelijk gemaakt voor de training van vandaag: leef van wedstrijd tot wedstrijd', vertelde De Boer vrijdag op de persconferentie.

Een deel van de Ajax-selectie had twee weken pauze om zich op te laden voor de laatste zeven wedstrijden van het seizoen. Zo is Ryan Babel teruggekeerd van een knieblessure die hem sinds eind januari aan de kant hield. Babel liet de laatste partijvorm nog wel aan zich voorbijgaan, maar De Boer is positief. 'Misschien dat we hem de laatste twintig á dertig minuten inzetten.'

Van Christian Poulsen is het nog maar de vraag of hij tegen NEC inzetbaar is. De Deense controleur liep twee weken geleden in het laatste competitieduel met AZ (3-2) een hamstringblessure op, maar trainde weer mee. 'Het leek goed te gaan, maar het is afwachten hoe hij zich voelt', aldus De Boer.

Bovendien keerden met Daley Blind, Kenneth Vermeer, Siem de Jong, Ricardo van Rhijn (alle vier Oranje), Christian Eriksen, Lasse Schöne, Viktor Fischer (alle drie Denemarken), Niklas Moisander (Finland) en Toby Alderweireld (België) alle internationals fit terug van de WK-kwalificatiewedstrijden met hun land.

'Tot nog toe ziet het er heel goed uit', constateerde De Boer. 'Ze hebben natuurlijk niet allemaal even veel minuten gemaakt. Schöne bijvoorbeeld maar 21 en Viktor Fischer geen. Hij maakt dan ook een uitgeruste indruk', zei De Boer, die niet van plan is NEC punten te laten pakken na drie duels zonder zege. 'Die overwinning moeten ze volgende week dan maar behalen.'

De wedstrijd van zondag staat niet alleen in het teken van de hervatting van de titelstrijd, ook nemen de Amsterdammers officieel afscheid van drie oud-spelers, die de afgelopen twee seizoenen nog kampioen werden met Ajax: Gregory van der Wiel, Vurnon Anita en Jan Verthongen. Het trio vertrok afgelopen zomer respectievelijk naar Paris Saint-Germain, Newcastle United en Tottenham Hotspur.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen