De Boer hoort Botman kloppen op de Oranje-deur

Reacties

Sven Botman staat zeker op de radar voor Oranje. Zijn prestaties met Lille zorgen voor lof én complimenten van Frank de Boer.

De Boer hoort Botman kloppen op de Oranje-deur
© Pro Shots

'Er kloppen heel veel jonge talenten op de deur', zei De Boer bij het bekendmaken van zijn Oranje-selectie  op de KNVB-website. De bondscoach refereerde daarbij ook aan Sven Botman, die wel een uitnodiging kreeg voor Jong Oranje.

De Boer is onder de indruk van de twintigjarige verdediger, die afgelopen zomer na een jaar op huurbasis bij SC Heerenveen de overstap maakte van Ajax naar Lille. 'Botman speelt gewoon elke wedstrijd sinds hij zijn contract daar heeft getekend.'

Botman bevestigde de status donderdag tegen AC Milan, dat in de Europa League op eigen veld een flinke nederlaag moest incasseren. De verdediger stond zijn mannetje tegen Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse spits kon weinig uitrichten en ging zelfs voortijdig naar de kant.

De Franse media waren te spreken over het optreden van Botman. Le Voix du Nord gaf hem een 8, zoals ook Maxi Foot de verdediger dat cijfer toekende. 'Een heel grote wedstrijd van Botman, die Ibrahimovic geen moment rust gaf', was de begeleidende tekst. 'Ibrahimovic raakte gefrustreerd, overstuur en schreeuwde herhaaldelijk naar zijn teamgenoten', constateerde Le Figaro.

Bekijk hier al onze video's
Meer S. Botman
Meer over S. Botman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.