Botman beteugelt Ibrahimovic in Yazici-show, Arsenal wordt geholpen

Reacties

Lille heeft donderdagavond een verrassende overwinning geboekt bij AC Milan. Mede door opnieuw goed verdedigingswerk van Sven Botman kwam Zlatan Ibrahimovic nauwelijks in het stuk voor. Arsenal won van Molde FK, dat de tegenstander onbedoeld een handje hielp.

Botman beteugelt Ibrahimovic in Yazici-show, Arsenal wordt geholpen
© Pro Shots

Groep H:

AC Milan
AC Milan
0 - 3
Lille
Lille

Ibrahimovic scoorde dit seizoen in alle competitiewedstrijden die hij speelde (zeven goals uit vier duels), maar wist de weg naar het doel nog niet te vinden in de Europa League. Vorige week miste hij een strafschop tegen Sparta Praag en werd hij halverwege al naar de kant gehaald. Ibrahimovic was erop gebrand om zich donderdag weer te laten zien, maar kwam er in de thuiswedstrijd tegen Lille nauwelijks aan te pas. Botman stond weer goed te verdedigen. 

Het werd de avond van Yusuf Yazici, die Milan na ruim twintig minuten voor het eerst dit seizoen op achterstand zette. Yazici werd in de rug geduwd door Alessio Romagnoli, verdiende daarmee een strafschop en benutte het buitenkansje zelf. De aanvallende middenvelder schoot in de tweede helft nog twee keer raak en werd daarmee de eerste speler met een hattrick in een uitwedstrijd in San Siro sinds Rivaldo in 2000. Met zes goals is Yazici bovendien de topscorer in dit Europa League-seizoen.

Celtic
Celtic
1 - 4
Sparta Praag
Sparta Praag

groep b:

Arsenal
Arsenal
4 - 1
Molde FK
Molde FK

Arsenal begon goed aan de thuiswedstrijd tegen Molde FK, dat net als zijn tegenstander de eerste twee groepsduels had gewonnen, maar kwam na twintig minuten toch op achterstand. Bij het eerste schot tussen de palen was Martin Ellingsen trefzeker en zorgde hij voor de verrassende 0-1 voorsprong voor Molde. De bezoekers konden deze voorsprong echter niet verdedigen en met twee eigen goals werden de rollen omgedraaid.

Nog voor rust bracht Kristoffer Haugen de score onbedoeld terug in evenwicht. Hij rende mee terug bij een counter en liep de bal in zijn eigen doel. Een kwartier na rust maakte ook Sheriff Sinyan die fout en zo werd Arsenal in het zadel geholpen. Nicolas Pépé bracht de Engelse marge hierna naar twee, door op aangeven van Bukayo Saka hard raak te schieten, en Joe Willock zorgde vlak voor tijd voor de beslissing. Arsenal is zo hard op weg naar de knock-outfase.

Rapid Wien
Rapid Wien
4 - 3
Dundalk
Dundalk

groep l:

1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim
5 - 0
Slovan Liberec
Slovan Liberec

Een mooi moment voor Melayro Bogarde, die donderdag voor het eerst mocht meedoen in de Europa League. De achttienjarige Rotterdammer speelde tot dusver twee duels voor 1899 Hoffenheim in de Bundesliga en kreeg nu een basisplaats tegen Slovan Liberec. De vuurdoop leverde ook een zege op: Hoffenheim had geen kind aan zijn tegenstander en won dankzij goals van Munas Dabbur (2), Sargis Adamyan (2) en Florian Grillitsch met ruime cijfers. Bogarde deed de gehele wedstrijd mee.

Rode Ster Belgrado
Rode Ster Belgrado
2 - 1
Gent
Gent

groep a:

BSC Young Boys
BSC Young Boys
3 - 0
CSKA Sofia
CSKA Sofia

Jurgen Mattheij, vorig seizoen nog speler van Sparta Rotterdam, speelt Europees voetbal met CSKA Sofia en stond donderdag tegenover Miralem Sulejmani. De voormalig recordaankoop van Ajax is nu al een tijdje actief voor Young Boys en droeg donderdag met een treffer bij aan de eenvoudige 3-0 zege van zijn ploeg. Sulejmani speelde na ruim een kwartier Mattheij uit en schoot de tweede goal van de avond binnen.

Lees hier het wedstrijdverslag van AS Roma - CFR Cluj.

groep g:

Zarja Loegansk
Zarja Loegansk
1 - 4
AEK Athens
AEK Athens
Leicester City
Leicester City
4 - 0
Sporting Braga
Sporting Braga
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.