Bosz treurt niet om dubbelslag van landgenoot, Karsdorp ziet Roma uithalen

Rick Karsdorp heeft zijn ploeg AS Roma vanaf de bank uitstekende zaken zien doen in Groep A. De Italianen hadden geen moeite met CFR Cluj en wonnen met 5-0. Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz had veel last van een Nederlander, maar won uiteindelijk toch van Hapoel Be'er Sheva: 2-4.

Groep C:

Hapoel Be'er Sheva
2 - 4
Bayer Leverkusen

Bosz had ook in het derde Europa League-duel van dit seizoen geen plek voor Daley Sinkgraven in zijn elftal. De 25-jarige Nederlander is in de Bundesliga regelmatig basisklant, maar moet in Europa de Braziliaan Wendell voor zich dulden als linkervleugelverdediger. Vanaf de bank zag Bosz zijn ploeg al na vijf minuten op voorsprong komen, toen Leon Bailey het eindstation was van een snelle combinatie. Lang kon hij daar niet van genieten, toen de enige Nederlander aan de kant van de thuisploeg van zich deed spreken. Voormalig Ajax-aanvaller Elton Acolatse bekroonde een uitstekende individuele actie met een goal: 1-1. Daarmee was de doelpuntenhonger van Acolatse nog niet gestild, want met nog geen half uur op de klok was het opnieuw de geboren Amsterdammer met Ghanese roots die scoorde en alweer voor zijn vierde Europa League-treffer van dit seizoen tekende.

Winst voor de ploeg van Bosz kwam er toch nog. Vlak voor rust werd de stand weer in evenwicht gebracht, toen Or Dadya Leverkusen een handje hielp door de bal bij een hoekschop achter zijn eigen doelman te koppen. De Duitsers hadden daar opnieuw de hulp nodig van Bailey die op knappe wijze een voorzet van Kerim Demirbay binnenkopte. Het slotakkoord aan de kant van Leverkusen was voor de pas zeventienjarige Florian Wirtz, die met een bekeken schuiver tekende voor de eindstand: 2-4.

CFR Cluj

Een paar duizend kilometer verderop, in Italië, zat er ook een Nederlander op de bank. Trainer Paulo Fonseca van AS Roma koos ervoor Karsdorp op de bank laten plaatsnemen. Karsdorp, in de eerste twee groepsduels wel basisspeler, kwam niet binnen de lijnen, maar zag zijn ploeggenoten met speels gemak winnen. Het Roemeense Cluj had niets te vertellen tegen de ploeg uit Rome en verloor met 5-0.

De openingstreffer kwam op naam van Henrikh Mkhitaryan, die al na twee minuten raak kopte namens Roma. Nog voor het half uur liepen de Italianen in eigen huis uit naar 2-0 en 3-0 via goals van Roger Ibañez en Borja Mayoral. In de slotfase van het eenzijdige duel besloot Roma nog een keer aan te zetten en dat resulteerde in een goal van opnieuw Mayoral. Vlak voor tijd werd een Romeinse aanval afgerond door Pedro, waarmee hij tekende voor de eindstand.

Tottenham Hotspur

Het Tottenham Hotspur van José Mourinho ging op bezoek bij Ludogorets en kwam na een klein kwartier spelen op voorsprong via wie anders dan Harry Kane. De Engelse spits kopte uit een hoekschop raak en zette daarmee niet alleen zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Hij tekende namelijk ook voor zijn 200e treffer in driehonderd officiële wedstrijden voor de Spurs. Even later was Kane opnieuw betrokken bij een goal, toen hij Lucas met een bekeken balletje bij de tweede paal de 0-2 liet maken.

Na de rust zag Steven Bergwijn vanaf de bank hoe de thuisploeg plots terug in de wedstrijd kwam. Claudiu Keșerü rondde knap af. Meer dan een eretreffer was het niet voor Ludogorets, want na dik een uur spelen zette Giovanni lo Celso de 1-3 op het scorebord. Speelminuten voor Bergwijn waren er nog wel. De vleugelspits loste Gareth Bale af, maar het lukte de Nederlander niet om nog een vierde treffer namens de Engelsen te maken.