De Boer begrijpt niets van Ballon d'Or-pleidooi voor Salah

Reacties

De discussie over wie de Ballon d'Or moet winnen is in volle gang. Analist Ronald de Boer vindt het maar vreemd dat Mohamed Salah nu naar voren wordt geschoven voor de prestigieuze prijs.

De Boer begrijpt niets van Ballon d'Or-pleidooi voor Salah

Salah is bezig aan een geweldig seizoen bij Liverpool en staat na tien officiële duels op tien doelpunten. De goals die hij maakte tegen Manchester City (voor de interlandbreak) en tegen Watford (afgelopen zaterdag) waren van een zeldzame klasse. Jürgen Klopp stelde na de 0-5 zege op Vicarage Road dat er op dit moment geen betere speler is dan Salah.

Dat Salah nu wordt genoemd als kandidaat voor de Ballon d'Or, gaat er bij Ronald de Boer niet in. 'Ik ben ook gek van hem, maar dit slaat toch nergens op? Hij is op dit moment de man in vorm, maar gaan we hem nu over een periode van een maand de Gouden Bal geven?', vroeg de analist zich af bij Rondo. 'Hij heeft vorig jaar toch helemaal niet zo'n goed jaar gehad? En het gaat toch om een heel jaar?'

'Hij is op dit moment ongelooflijk in vorm, maar ik kijk toch naar wat een speler over een jaar heeft gepresteerd', vervolgde De Boer, die zelf Robert Lewandowski als topkandidaat ziet. 'Salah laat het nu in twee, drie weken zien en dan gaan we het over de Ballon d'Or hebben…'

Naast De Boer was ook Phillip Cocu te gast in de studio. Hij kiest voor N'Golo Kanté voor de Ballon d'Or. Youri Mulder brak een lans voor Edouard Mendy, ook al is de Chelsea-keeper niet eens genomineerd. Daar werd deze week al meermaals verrast op gereageerd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.