De bijzondere reis van Gallego: van songfestival tot Elche-bank

Reacties

Alberto Gallego heeft maandag een memorabel hoofdstuk toegevoegd aan zijn opmerkelijke loopbaan. De 48-jarige trainer van Elche stond zeventien jaar geleden op de drempel van het Eurovisie Songfestival.

De bijzondere reis van Gallego: van songfestival tot Elche-bank
© Youtube
Elche
Elche
1 - 1
Real Mallorca
Real Mallorca

Elche zette trainer Francisco maandag aan de kant. De beroerde start van het seizoen was de reden voor de wisseling van de wacht. Voor Gallego is het een kans een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan zijn toch al zeer bijzondere loopbaan.

Gallego had in zijn jeugdjaren twee passies die hem goed afgingen: voetbal en muziek. Terwijl hij speelde in de jeugd van Lleida, tokkelde hij meer dan verdienstelijk op zijn gitaar. Ook zingen was wel aan hem besteed. Onder de artiestennaam Lanco verdiende hij een platencontract.

De carrière in de muziek deed het voetbal op het tweede plan raken. Gallego maakte onder meer een tour door Argentinië. In 2005 kwam het bijna tot een optreden op het Eurovisie Songfestival. Zijn liedje 'Nada para ti, nada para mi' (niets voor jou, niet voor mij) overleefde de laatste schifting niet.

In 2009 sloeg hij een andere weg in. Gallego ruilde bij het kleine UD Benabarre zijn rol als speler in voor die van trainer. Na omzwervingen door Spanje, de Verenigde Staten en Griekenland streek hij in de zomer van 2022 bij Elche om daar de beloftes onder zijn hoede te nemen. Drie maanden later debuteerde hij tegen Real Mallorca als trainer in La Liga.

Na vijf nederlagen op rij werd weer een punt gescoord in een memorabel duel met twee rode kaarten, twee strafschoppen en een verlate aanvang vanwege de storm. Gallego kon na afloop niet zeggen of het bij dit ene optreden blijft voor hem. 'Maar als ik mezelf niet zou zien als trainer, had ik hier niet gestaan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.