David tegen Goliath: underdog ziet voordelen wegvallen tegen Bayern

Reacties

Bij derdeklasser Preussen Münster balen ze ervan dat ze in deze fase van het seizoen tegenover Bayern München staan in de eerste ronde van de DFB-Pokal. Een permanente wijziging in het Duitse seizoenschema komt trainer Sascha Hildmann heel slecht uit.

David tegen Goliath: underdog ziet voordelen wegvallen tegen Bayern
© Pro Shots
Preußen Münster
Preußen Münster
0 - 4
Bayern München
Bayern München

De eerste ronde van het Duitse bekertoernooi wordt traditioneel vroeg afgewerkt, alleen sinds vorig seizoen komen de ploegen die strijden om de Duitse Super Cup later in actie. Preussen Münster en SV Wehen Wiesbaden zijn daar het slachtoffer van geworden, zij werden gekoppeld aan Bayern en RB Leipzig.

Voor Preussen Münster komt het allemaal erg ongelukkig uit, zo legde Hildmann uit. 'Ik had liever begin augustus tegen Bayern gespeeld. We spelen nu tegen een ingespeeld Bayern, dat waarschijnlijk beter is dan in augustus. Als de originele datum was aangehouden, had Bayern tegen ons zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen gespeeld, terwijl wij al actief waren op het derde niveau.'

Of het ook daadwerkelijk geholpen had als Bayern wel vroeg in het seizoen aan moest treden tegen Preussen Münster, valt te betwijfelen. De laatste vijf edities waarin Bayern wél vroeg moest beginnen aan het Duitse bekertoernooi, werd er vijfmaal gewonnen. Tegen FC Düren (3-0), Energie Cottbus (3-1), SV Drochtersen/Assal (1-0), Chemnitzer FC (5-0) en FC Carl Zeiss Jena (5-0) maakte Bayern geen fout in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen.

Dat een ingespeeld Bayern ook verslagen kan worden in het Duitse bekertoernooi, bewees Holstein Kiel nog geen drie jaar geleden. De tweedeklasser schakelde Bayern toen uit na strafschoppen in de tweede ronde.

Het is ook niet zo dat het extreem rustig is bij Bayern München

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.