D'Aversa wordt na ontslag bij Parma bedankt voor schrijven van clubhistorie

Reacties

Parma heeft afscheid genomen van trainer Roberto D'Aversa. De coach was sinds eind 2016 in dienst bij de Italiaanse club en loodste Parma dan ook terug naar het hoogste niveau in Italië. Ondanks deze groei heeft de clubleiding toch besloten om D'Aversa te ontslaan.

D'Aversa wordt na ontslag bij Parma bedankt voor schrijven van clubhistorie
© Pro Shots

'In de afgelopen weken is de harmonie en het enthousiasme dat aan de basis lag van de successen in de afgelopen vier jaar verdwenen', legt Parma in een statement het ontslag van D'Aversa uit. Het einde van de samenwerking is opvallend, de Italiaanse coach was immers zeer succesvol bij de voormalig topclub. Een verschil van inzicht over de toekomst van de club zou de breuk hebben veroorzaakt. D'Aversa had nog een contract tot medio 2022.

In december 2016 werd hij eindverantwoordelijke bij Parma, op het moment dat de club achtste stond op het derde niveau in Italië. In een half jaar gooide D'Aversa de boel om bij Parma en eindigde hij als tweede in de competitie, waarna via de play-offs promotie naar de Serie B werd afgedwongen. Onder D'Aversa werd vervolgens in 2018 de laatste stap gezet na het faillissement van de club: promotie naar het hoogste niveau.

De afgelopen twee seizoenen kwam Parma dus uit in de Serie A, met een veertiende en elfde eindklassering als resultaat. In het ontslagstatement van D'Aversa ontkomt de clubleiding dan ook niet aan een positieve afsluiting. 'Niets kan deze geweldige prestatie uit de geschiedenisboeken van Parma wissen, dankzij de fundamentele bijdrage van de coach en zijn staf. Hij wordt bedankt voor wat hij de afgelopen jaren heeft bereikt.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Parma
Meer over Parma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.