Dapper Numancia laat Real Madrid alleen schrikken

Real Madrid heeft de eerste drie punten in de Primera División binnen. Gemakkelijk ging het niet voor de regerend kampioen van Spanje. Numancia stribbelde flink tegen en kon Santiago Bernabéu met opgeheven hoofd verlaten na de 4-3 nederlaag.

Numancia, dat op de eerste speeldag met 1-0 had gewonnen van Barcelona, begon brutaal in Madrid. Juan Carlos Moreno kopte al na zeven minuten de 0-1 binnen voor de gasten en nadat Guti op gelukkige wijze gelijk had gemaakt (hij scoorde via de rug van ploeggenoot Gonzalo Higuaín), kwamen de gasten opnieuw op voorsprong.

José Barkero knalde de bal vanaf 25 meter met links in de kruising: 1-2. Het ongeloof was af te lezen van de gezichten van de spelers van Real Madrid. De schrik leek er goed in te zitten bij De Koninklijke, maar de thuisclub stelde snel orde op zaken.

Na een door Rafael van der Vaart en Ruud van Nistelrooy opgezette aanval rondde Higuaín af voor 2-2. Van der Vaart knalde zelf de
3-2 in de korte hoek en door een eigen doelpunt van Domingo ging Real met een 4-2 voorsprong rusten.

Ook in de tweede helft kreeg de thuisclub voldoende kansen, maar Numancia maakte de wedstrijd toch weer spannend. Doelman Iker Casillas verkeek zich op een vrije trap van Moreno. Na het zevende doelpunt van de wedstrijd werd er niet meer gescoord.

Van Nistelrooy en Van der Vaart maakten de wedstrijd overigens niet vol, dit in tegenstelling tot Arjen Robben die negentig minuten speelde. Royston Drenthe kreeg een korte invalbeurt.