Danjuma wordt zelfs afgetroefd door ontketende Villarreal-ploeggenoot

Vorige week was Arnaut Danjuma met drie doelpunten de grote man bij Villarreal en deze zondag maakte Yéremi Pino het nóg bonter. De jonge aanvaller had er na ruim vijftig minuten al vier keer in liggen tegen Espanyol.

Villarreal
Villarreal
5 - 1
Espanyol
Espanyol

Villarreal won in de vorige speelronde met 1-4 van Granada en Danjuma was in dit duel goed voor drie goals. Zondagmiddag volgde Pino het voorbeeld van de Nederlander. Zijn hattrick was nog veel indrukwekkender, aangezien Pino in tegenstelling tot Danjuma geen strafschoppen nodig had én hij zijn eerste drie doelpunten allemaal al voor rust maakte.

Kort in de tweede helft maakte Pino ook nog eens zijn vierde van de middag. Op aangeven van Danjuma maakte de aanvaller er 4-0 van tegen het Espanyol van basisspeler Tonny Vilhena. Zo was het een ongekende feestmiddag aan het worden voor de Spaans international, die een kwartier voor tijd een applauswissel kreeg. Vanaf de bank zag hij Boulaye Dia de eindstand aantekenen (5-1) nadat Keidi Bare iets terug had gedaan namens de bezoekers.

De glansrol van de negentienjarige Pino was des te opvallender omdat hij niet echt als een doelpuntenmaker te boek staat. In het gehele afgelopen seizoen maakte de straatvoetballer maar drie goals in La Liga en dit voetbaljaar stond de teller tot voor zondag op twee doelpunten.