Villarreal heeft drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Granada. Dat was te danken aan Arnaut Danjuma, die in Andalusië een hattrick voor zijn rekening nam. Met acht competitiedoelpunten in dit seizoen is hij nu de meest scorende nieuwkomer in La Liga.

Granada
1 - 4
Villarreal
Villarreal

Danjuma is terug van een spierblessure die hem in januari en een groot deel van december aan de kant hield en deed tegen Granada voor de derde keer sinds zijn terugkeer mee. Hij opende de score met een binnengeschoten strafschop, die was gegeven na een overtreding van Myrto Uzuni. Vijf minuten hierna verdubbelde Danjuma na een sterke loopactie de Villarreal-voorsprong.

In de tweede helft werd het weer spannend, toen Serge Aurier een strafschop veroorzaakte en Luis Milla niet faalde (1-2). Tien minuten voor het einde kreeg echter ook Villarreal weer een penalty en opnieuw faalde Danjuma niet. Met zijn derde goal van de middag, zijn eerste hattrick in Spaanse dienst, bracht hij de ploeg van Unai Emery in veilige haven. In blessuretijd zorgde invaller Moi Gómez voor het slotakkoord.

Voor Danjuma was het alweer even geleden dat hij had gescoord in La Liga, al moet daarbij dus direct verwezen worden naar zijn recente spierblessure. De laatste competitiegoal die de Nederlander maakte was op 26 oktober, in de thuiswedstrijd tegen Cádiz. Hierna scoorde hij nog wel drie keer in de groepsfase van de Champions League, tegen Young Boys (een keer) en Atalanta Bergamo (tweemaal).

Na zijn hattrick tegen Granada staat Danjuma op acht competitiedoelpunten in dit seizoen. Daarmee is hij Memphis Depay van Barcelona voorbij als de meest scorende nieuwkomer in La Liga: Memphis, die al een tijdje in de lappenmand zit, staat op zeven competitiedoelpunten.

Danjuma is de eerste Nederlander met een hattrick in La Liga sinds Rafael van der Vaart in september 2008. Van der Vaart scoorde toen namens Real Madrid drie keer tegen Sporting Gijón, dat met 7-1 verslagen werd.