Dallinga in rijtje met Mbappé en Lacazette na volgende goal voor Toulouse

Thijs Dallinga blijft maar scoren voor Toulouse. Zondagmiddag voorkwam de 23-jarige spits met zijn treffer een nederlaag op bezoek bij Lille.

Lille
Lille
1 - 1
Toulouse
Toulouse

Afgelopen donderdag was Dallinga in de Europa League ook al trefzeker tegen Liverpool, dat mede door het doelpunt van de voormalig aanvaller van FC Emmen, Excelsior en FC Groningen ten onder ging in Zuid-Frankrijk (3-2). In de Ligue 1 pakte Toulouse echter maar twee punten uit de laatste vier wedstrijden won het sinds 1 oktober niet meer.

Tegen Lille leek daar een nederlaag bij te komen toen de zeventienjarige verdediger Leny Yoro na een half uur de score opende met een kopbal. Twintig minuten na rust trok Dallinga de stand echter gelijk door raak te knikken uit een vrije trap van Vincent Sierro. Voor Dallingoal was het zijn zevende goal van dit seizoen in alle competities.

Dallinga is stiekem bezig aan een ijzersterk jaar bij Toulouse. In 2023 was de geboren Groninger al goed voor 22 treffers in alle competities. Van de spelers uit de Ligue 1 overleggen alleen Paris Saint-Germain-sterspeler Kylian Mbappé (36 goals) en Olympique Lyon-vedette Alexandre Lacazette (24 goals) dit kalenderjaar betere cijfers.

Zo begint Dallinga langzaam maar zeker tot de gevestigde doelpuntenmakers in de Ligue 1 te horen, maar genoeg voor een oproep voor het Nederlands elftal is het nog niet. Toulouse stijgt door zijn goals nog niet tot grote hoogte. De bekerwinnaar ontsnapte in de slotfase zelfs nog aan een nederlaag en blijft in het rechterrijtje bivakkeren.