Cypriotische krant ziet 'Goliath-club' Ajax verdiend doorgaan en hekelt actie Blind

Reacties

Thomas Doll berust in de uitschakeling van APOEL Nicosia door Ajax in de play-offs van de Champions League. Volgens de trainer zijn de Amsterdammers verdiend door. De grootste krant op Cyprus is het eens met Doll, maar licht wel een incident rond Daley Blind uit.

Cypriotische krant ziet 'Goliath-club' Ajax verdiend doorgaan en hekelt actie Blind

Doll meldde na afloop dat zijn club momenteel weinig te zoeken heeft in het elitetoernooi. 'We wisten al dat het heel moeilijk worden zou worden. Tot het einde hebben we gevochten, maar Ajax verdient het om door te gaan', vertelde de Duitser voor de camera van Cytavision.

APOEL deelde tijdens de eerste ontmoeting nog de nodige speldenprikjes uit, maar kwam in de Johan Cruijff Arena totaal niet aan voetballen toe. 'We konden de bal niet vasthouden. Daardoor konden we onze aanvallers niet aan het werk zetten.' Doll vermoedt dat APOEL in de Europa League meer op zijn plaats is. 'Ik zit hier ook pas net, nu komt er een periode aan waarin we echt de tijd krijgen om elkaar te leren kennen. Het doel was een Europa League-deelname. De Champions League was een droom, maar het is goed dat we in de Europa League zitten.'

Phileleftheros, de grootste krant op Cyprus, zag APOEL kansloos ten onder gaan. 'In het hedendaagse voetbal kunnen 'David-teams' niet meer concurreren met de 'Goliath-clubs'. Het is dus heel logisch dat Ajax naar de Champions League gaat. Ajax had de volledige controle over de wedstrijd, al speelde APOEL tot de eerste tegentreffer in verdedigend opzicht perfect. Uiteindelijk was het Dusan Tadic die de laatste hoop op een stunt de grond inboorde.'

Blind
Het dagblad stelt wel dat APOEL zich benadeeld mag voelen omdat Blind niet uit het veld werd gestuurd. De Oranje-international zou vlak voor rust opzettelijk tegen Andrija Pavlovic zijn aangelopen. 'Uit de beelden bleek duidelijk dat dit bewust was, een sluwe actie.' Met liefst vier screenshots onderbouwt Phileleftheros zijn stelling.

Een van de screenshots van Phileleftheros.
Een van de screenshots van Phileleftheros.
Ziyech de belangrijkste man bij Ajax: 'Hij is ongenaakbaar op het veld'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.