Curieuze tegengoal deert Willem II niet tegen FC Groningen

FC Groningen is er voor de vierde keer op rij niet in geslaagd om te winnen in de Eredivisie. Zaterdagavond ging het mis op bezoek bij Willem II, dat de overwinning ondanks een opmerkelijk tegendoelpunt over de streep trok.

Willem II
Willem II
2 - 1
FC Groningen

Na een 2-1 overwinning op SC Cambuur in de eerste speelronde lukte het FC Groningen niet om te winnen van FC Utrecht (0-0), PSV (2-5) en SC Heerenveen (1-1), ook Willem II gaf de bezoekende club weinig kans in de openingsfase. Al in de vijfde minuut viel de 1-0. Nadat Görkem Saglam enkele minuten daarvoor nog een kans had gemist, leverde hij de assist op Kwasi Wriedt. De goal kwam tot stand na duur balverlies van Laros Duarte.

Ook de tweede treffer viel in de eerste helft, ditmaal was Wriedt de aangever. De spits van Willem II kreeg de bal vanaf de achterlijn voor, waardoor Driess Saddiki via keeper Peter Leeuwenburgh raak kon schieten. FC Groningen kon pas richting het einde van de eerste helft Willem II-keeper Timon Wellenreuther aan het zweten brengen. Mo El Hankouri was bijna succesvol met een poging vanaf circa veertig meter en Jørgen Strand Larsen kon net niet bij de bal na een lage voorzet vanaf links.

Willem II had vervolgens in de tweede helft de touwtjes stevig in handen, maar maakte het erg spannend voor zichzelf. Wellenreuther treuzelde in de opbouw en leverde onder druk van Cyril Ngonge de bal in. Wellenreuther, die door Ngonge op de enkel werd geraakt tijdens het druk zetten, kon vervolgens niet voorkomen dat Tomás Suslov de aansluitingstreffer produceerde na iets meer dan een uur. Na dat moment werd Wellenreuther minutenlang behandeld aan zijn enkel (zie hoofdfoto), maar de arbitrage liet de 2-1 gewoon staan.

Verder dan dat kwam FC Groningen echter niet, waardoor de club op vijf punten blijft staan. Willem II doet goede zaken in de Eredivisie en mag zich voorlopig de nummer vier van Nederland noemen.