Curieuze cornergoal Idrissi helpt AZ aan gewenste status

Reacties

AZ heeft de zo gewenste vierde plek in de Eredivisie te pakken. Het won op bezoek bij SC Heerenveen overtuigend, al had het een eigen doelpunt én een defensief slaapmoment van de gastheren nodig om de drie punten binnen te slepen.

Curieuze cornergoal Idrissi helpt AZ aan gewenste status
sc Heerenveen
sc Heerenveen
0 - 2
AZ
AZ

De weinig verheffende eerste helft was volledig in handen van de bezoekers. Mats Seuntjens en Oussama Idrissi schoten net naast, terwijl Heerenveen-keeper Warner Hahn simpel redding kon brengen op pogingen van diezelfde Seuntjens en Idrissi, Guus Til, Fredrik Midtsjø en Adam Maher. Aan de andere kant schoot aanvoerder Ben Rienstra (ex-AZ) van afstand naast.

De aanvallende onmacht van de thuisploeg (vorige week op bezoek bij Ajax nog vier keer trefzeker) bleek uit een opmerkelijke statistiek. Het schot van Rienstra was de enige Friese doelpoging in de eerste helft. Dat was het laagste aantal sinds het thuisduel met PSV van 1 oktober 2016, ook toen schoot Heerenveen in een enkele helft slechts één keer richting het doel van de tegenstander.

SC Heerenveen was zondagmiddag onmachtig tegen AZ.
SC Heerenveen was zondagmiddag onmachtig tegen AZ.

Na rust liet Heerenveen zich al snel vaker zien. Mitchell van Bergen trof de vuisten van Marco Bizot, waarna de keeper van AZ goed wegkwam toen hij matig uitkwam, maar Rienstra over kopte. Toch was het Seuntjens die voor de meeste dreiging zorgde. Na een prachtige pass van Maher kreeg hij de bal niet helemaal lekker mee, waardoor zijn schot uiteindelijk over ging. Niet veel later draaide hij knap weg bij Kik Pierie, maar schoot hij rakelings naast.

Kunststukje
De Alkmaarders hadden echter een speler van Heerenveen nodig om op voorsprong te komen. In zijn poging om een voorzet van Midtsjø weg te werken gleed Sherel Floranus de bal bij de tweede paal ongelukkig in zijn eigen doel. De beslissing in de wedstrijd volgde een kwartier voor tijd. Hoewel ook daarbij de hulp van Heerenveen een grote rol speelde, was het toch vooral een kunststukje van Idrissi.

Alles en iedereen bij Heerenveen was zich aan het opmaken voor een corner van de vleugelaanvaller, de organisatie ontbrak nog volledig, terwijl Hahn ver uit zijn doel stond om zijn verdediging neer te zeggen. Niemand lette echter op Idrissi, die besloot zijn hoekschop plotseling ineens richting het doel te krullen. De bal draaide fraai binnen, tot stomme verbazing van het hele Abe Lenstra Stadion.

Door de eigen overwinning - en het feit dat de nummers vier, zes, zeven én acht dit weekend hun wedstrijden verloren - doet AZ bijzonder goede zaken. Vooraf sprak trainer John van den Brom nog: 'We willen heel graag bij de eerste vier eindigen, dat is bekend, dat is het doel. Als je vanmiddag wint, heb sta je waar je graag wil staan', daarmee doelend op de vierde positie, achter de traditionele topdrie. Die plek heeft AZ na negentien competitieduels nu in handen.

Verslagenheid bij Warner Hahn, nadat Oussama Idrissi direct vanuit een corner heeft gescoord.
Verslagenheid bij Warner Hahn, nadat Oussama Idrissi direct vanuit een corner heeft gescoord.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.