Cupwinnaar Atlético in Russische vrieskou uitgeschakeld

Atlético Madrid is uitgeschakeld in de Europa League. Waar de spelers van de Spaanse ploeg vorig jaar nog aan het einde van het seizoen met de trofee in handen stonden, restte nu een roemloze aftocht in de zestiende finale door de uitschakeling tegen Rubin Kazan (1-0 winst, 0-2 verlies in heenwedstrijd).

Cupwinnaar Atlético in Russische vrieskou uitgeschakeld

De Madrilenen, die in eigen huis met 0-2 verloren, kregen het in Rusland niet voor elkaar de achterstand weg te poetsen. Atlético hield weliswaar de nul, maar slaagde er zelf lange tijd niet in om te scoren.

Onder barre omstandigheden, de temperatuur in Moskou was -13, creëerde Atlético net als in de thuiswedstrijd weinig kansen. Rubin Kazan speelde in een rustig tempo, met in het achterhoofd de gedachte dat er geen problemen zouden ontstaan zolang de Spanjaarden niet tegen scoorden.

Dat lukte echter niet. Radamel Falcao (foto), de speler die normaal gesproken garant staat voor gevaar bij Atlético, was in de slotfase verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Verder kwamen de Spanjaarden, die de laatste minuten tegen tien man speelden vanwege een rode kaart voor César Navas, niet. Daardoor is de ploeg, die in de Primera División de respectabele tweede plaats bezet, klaar in Europa.

Rubin Kazan kan voor de achtste finales opnieuw een Spaanse ploeg treffen: Levante en Olympiakos strijden om 21.05 uur om een ticket voor de volgende ronde. De wedstrijd in Spanje werd met 3-0 door Levante gewonnen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen