Crystal Palace tast diep in buidel voor Liverpool-flop Benteke

Reacties

De weinig gelukkige samenwerking tussen Liverpool en Christian Benteke is na een jaar alweer beëindigd. De Belgische spits vervolgt zijn loopbaan bij Crystal Palace.

Crystal Palace tast diep in buidel voor Liverpool-flop Benteke

Naar verluidt legt Palace ruim dertig miljoen euro op tafel voor Benteke. Een bedrag dat via bonussen kan oplopen tot ruim 35 miljoen. Zo krijgt Liverpool mogelijk een groot deel van de transfersom terug die het in de zomer van 2015 besteedde om Benteke los te weken van Aston Villa. The Reds gaven destijds 48 miljoen uit.

De 25-jarige aanvalsleider kwam op voorspraak van toenmalig manager Brendan Rodgers, die in oktober op straat gezet werd. Diens opvolger Jürgen Klopp gunde Benteke slechts acht keer een basisplek in de Premier League, vaak als hij zijn vaste krachten spaarde voor duels in de Europa League. Uiteindelijk kwam Benteke in 29 competitieduels tot negen treffers vor Liverpool.

Premier League-statistieken Benteke
Seizoen Club Minuten Schoten per duel Goals Assists
2012/13 Aston Villa 2824 3.1 19 4
2013/14 Aston Villa 2128 2.6 10 2
2014/15 Aston Villa 2380 2.8 13 2
2015/16 Liverpool 1520 2.1 9 3

Voor Palace-manager Alan Pardew komt met de komst van Benteke een langgekoesterde wens in vervulling. 'Ik ken Christian goed en wilde hem al aantrekken toen ik nog bij Newcastle United werkte. Hij heeft gewoon pech gehad dat hij niet uit de verf gekomen is bij Liverpool.'

Bij The Eagles wordt Benteke de opvolger van Emmanuel Adebayor, wiens aflopende contract in de zomer niet verlengd werd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.