Crystal Palace raakt drie keer de paal bij debuut Riedewald

Jairo Riedewald heeft zaterdag zijn officieuze debuut gemaakt voor Crystal Palace. De van Ajax overgekomen verdediger speelde een helft mee bij de ploeg van manager Frank de Boer, die met 1-1 gelijkspeelde tegen FC Metz.

De wedstrijden tegen Liverpool (0-2) en West Bromwich Albion (2-0) in Hong Kong kwamen te vroeg voor Riedewald, omdat zijn transfer pas na de oefentrip kon worden afgerond. Tegen Metz mocht de twintigjarige Haarlemmer als linkerverdediger in het 3-4-3-systeem opdraven met op de linkerflank Patrick van Aanholt aan zijn zijde.

De Boer zag dat zijn ploeg met Riedewald in de ploeg nauwelijks kansen weggaf. Vlak voor rust greep de ex-Ajacied met een tackle uitstekend in toen aanvaller Nolan Roux hem wilde passeren op weg naar het doel van Wayne Hennessey. Palace had toen via Christian Benteke twee keer al de paal geraakt. Vlak voor rust deed ook Luka Milivojevic dat ook.

Na rust was het dan eindelijk wel raak voor Crystal Palace. Wilfied Zaha (foto) scoorde met een volley na voorbereidend werk van Jason Puncheon en Andros Townsend. Het moeizaam kansen creërende Metz kwam vrijwel vanuit het niets nog langszij toen de achttienjarige Ibrahima Niane met een prachtig schot de bal in de kruising joeg.

Hoewel Benteke met een kopbal nog akelig dicht bij de 1-2 was, moest De Boer in zijn vierde oefenduel als manager van Palace genoegen nemen met een gelijkspel. Komende zaterdag is Schalke 04 de laatste sparringpartner op Selhurst Park. Weer een week later begint de Premier League met een thuiswedstrijd tegen Huddersfield Town.