Crystal Palace bevestigt: Riedewald tweede versterking De Boer

Reacties

Crystal Palace heeft de komst van Jairo Riedewald maandag bevestigd. Vorige week werd al bekend dat de twintigjarige verdediger voor een meerjarig contract bij de club van manager Frank de Boer had gekozen. Ajax ontvangt negen miljoen euro voor de drievoudig international.

Crystal Palace bevestigt: Riedewald tweede versterking De Boer

De verwachting was dat Riedewald al eerder zijn handtekening zou zetten, maar door de afhandeling van de laatste formaliteiten liet de officiële bevestiging een week op zich wachten. Het trainingskamp van Crystal Palace in Azië ging daarom voorbij aan de linkspoot, die al enige tijd op een transfer aasde. Onder trainer Peter Bosz verloor hij zijn basisplaats en begin dit seizoen moest hij rugnummer 4 verruilen voor nummer 36.

In de afgelopen weken was er veel interesse voor Riedewald. Vooral vanuit Engeland meldden clubs zich bij Ajax. Newcastle United en Crystal Palace waren zeer concreet, terwijl ook Everton zich in de strijd om de verdediger mengde. De keuze van Riedewald viel op Crystal Palace, waar hij met De Boer een trainer treft die hem liet debuteren en van het talent een basiskracht maakte.

Na het eerdere vertrek van talenten als Riechedly Bazoer, Kenny Tete en Anwar El Ghazi, maakt dus ook Riedewald vroegtijdig een transfer. Ajax zal de miljoenen die het voor de verdediger kreeg gebruiken om de selectie te versterken. Met name achterin en voorin zijn de Amsterdammers nog op zoek naar nieuwe spelers. Zo is de verwachting dat de transfer van de Braziliaanse aanvaller Richarlison op korte termijn wordt beklonken.

De Boer liet eerder deze week weten ook nog op zoek te zijn naar versterkingen. Riedewald is na Chelsea-huurling Ruben Loftus-Cheek pas de tweede nieuweling in de selectie van Crystal Palace, dat deze zomer afscheid nam van acht spelers. Afgelopen seizoen spendeerden The Eagles nog honderd miljoen euro op de transfermarkt. Tien procent daarvan was bestemd voor winteraankoop Patrick van Aanholt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.