Crystal Palace maakt pas laat einde aan Batshuayi-soap

Reacties

Michy Batshuayi maakt het seizoen af bij Crystal Palace. Daarmee komt er een einde aan een soap met vele hoofdstukken rondom de Belgische spits, die wederom wordt verhuurd door Chelsea.

Crystal Palace maakt pas laat einde aan Batshuayi-soap

De Londenaren verhuurden de Belgische spits de eerste seizoenshelft aan Valencia, maar zijn periode in Spanje werd geen succes. In zijn zes maanden durende periode bij Valencia kwam de 25-jarige Batshuayi tot slechts vier basisoptredens in de competitie, waarin hij één keer scoorde. Illustratief voor zijn verblijf in de sinaasappelstad was de enorme kans die hij afgelopen week miste in het bekertoernooi tegen Sporting Gijón. 'Met sommige spelers verlies ik mijn geduld', mopperde Valencia-trainer Marcelino achteraf.

Directeur Mateu Alemany bevestigde vervolgens dat de club Batshuayi ging terugsturen naar Chelsea. Daar moest de Belg echter Gonzalo Higuaín, Olivier Giroud en Eden Hazard voor zich dulden in de pikorde. Nu jaagt hij bij Crystal Palace op speelminuten. De club kondigde anderhalf uur na het verstrijken van de deadline de komst van zijn nieuwe spits aan. Het papierwerk was daarvoor al aangeleverd, waardoor de clubs tijd kregen om de deal af te ronden.

Daarmee is er een einde gekomen aan de vele speculaties rondom Batshuayi. Hij werd de afgelopen periode in verband gebracht met clubs AS Monaco, Real Betis, Everton en West Ham United. Ook Tottenham Hotspur zou op het vinkentouw hebben gezeten, maar Chelsea wilde Batshuayi niet naar een concurrent laten gaan. De Belg speelde eerder voor Olympique Marseille, dat hem in 2016 verkocht aan Chelsea. De Londenaren verhuren hem na periodes bij Borussia Dortmund en Valencia nu voor de derde keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Batshuayi
Meer over M. Batshuayi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.