Fàbregas verlaat Premier League en gaat spelen voor Henry

Reacties

Na ruim vijfhonderd officiële wedstrijden in het Engelse voetbal verlaat Cesc Fàbregas de Premier League. De 31-jarige Spanjaard heeft een contract getekend bij AS Monaco, waar hij herenigd wordt met Thierry Henry.

Fàbregas verlaat Premier League en gaat spelen voor Henry

Fàbregas begon zijn carrière bij Arsenal en keerde na drie seizoenen bij Barcelona in 2014 terug in Engeland bij Chelsea. Daar speelde hij een vitale rol in het binnenhalen van twee landstitels, de FA Cup en de League Cup, maar dit seizoen kwam de middenvelder steeds minder aan spelen toe. Trainer Maurizio Sarri zag Fàbregas als controlerende middenvelder, maar op die positie was miljoenenaankoop Jorginho onomstreden.

Fàbregas moest het daarom doen met wedstrijden in het bekertoernooi. Op zaterdag 5 januari speelde hij in de strijd om de FA Cup zijn laatste wedstrijd. De nog altijd slechts 31-jarige middenvelder miste in de wedstrijd tegen Nottingham Forest weliswaar een strafschop, evengoed kreeg hij een staande ovatie van het Chelsea-publiek. Fàbregas verlaat de Premier League als nummer twee in het assistklassement aller tijden. Alleen Ryan Giggs (162) bereidde meer doelpunten voor dan de Spanjaard (111).

Bij Monaco gaat Fàbregas spelen onder Henry. De twee kennen elkaar nog goed van hun gezamelijke periode bij Arsenal (2003-07). Henry kan wel wat hulp gebruiken: met zijn piepjonge selectie staat hij halverwege het seizoen op een beschamende negentiende plaats. Aan het einde van het seizoen betekent die positie directe degradatie uit de Ligue 1.

Fàbregas heeft een contract tot medio 2023 getekend bij Monaco. 'We zijn erg gelukkig met de komst van Fàbregas, een speler van wereldklasse en een échte professional. Hij is een duidelijke versterking en we zijn ervan overtuigd dat hij het team met zijn ervaring naar een hoger niveau kan tillen', vice-voorzitter reageert Vadim Vasilyev op de clubsite.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Cesc Fàbregas
Meer over Cesc Fàbregas
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.