Cristiano tekent voor vijf jaar bij Man United

Manchester United heeft er weer een versterking bij. De landskampioen bereikte dinsdagochtend een akkoord voor vijf jaar met Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro. Het wachten op Old Trafford is nu nog op de handtekening van Kléberson.

Cristiano tekent voor vijf jaar bij Man United

De Portugese aanvaller (voetbalnaam Cristiano Ronaldo) is nog maar achttien jaar oud. De 1 meter 84 grote aanvaller is afkomstig uit de jeugd van Sporting Lissabon. Bij de club zat hij het afgelopen seizoen in de selectie. Hij kwam 25 wedstrijden in actie en scoorde drie keer.

Cristiano Ronaldo tekende op Old Trafford een verbintenis voor vijf seizoenen. Man United betaalt voor de in Funchal geboren speler een transfersom van iets meer dan twaalf miljoen pond (bijna 17,5 miljoen euro).

Naar verwachting zal Manchester United woensdag Kléberson presenteren als de vijfde aanwinst van dit seizoen. Eerder dit seizoen trok de club al David Bellion, Eric Djemba-Djemba, Tim Howard en nu dus Cristiano Ronaldo aan.

'Hij is jong, atletisch en creatief en een van de snelst rijzende sterren in Brazilië', aldus manager Alex Ferguson over Kléberson, tijdens de hoorzitting die de Braziliaan een werkvergunning moest bezorgen.

De Engelse kampioen zal circa zes miljoen pond (8,6 miljoen euro) gaan betalen voor de middenvelder van Atletico Paranaense, die bij ManU de naar Chelsea vertrokken Juan Sebastian Veron moet gaan opvolgen.

Bekijk hier al onze video's