Cristiano Ronaldo zet tegen Getafe geweldige reeks in 2018 voort

Real Madrid heeft zonder echt te imponeren afgerekend met Getafe. Onder aanvoering van Cristiano Ronaldo kende de Spaanse topclub een goede generale voor het bezoek aan Paris Saint-Germain.

Dinsdag verloor Real nog met 1-0 bij Espanyol en dat kwam Zinedine Zidane op kritiek te staan. De trainer trad met een veredeld B-team aan, maar daar was de Fransman het niet mee eens. Vier dagen later besloot hij wél al zijn sterren in te zetten. De thuisclub trad aan met Gareth Bale, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo én Isco in de basis.

En de sterren stelden niet teleur, want in de 24ste minuut opende Bale de score na terugkoppen van Isco en op slag van rust maakte Cristiano Ronaldo er op aangeven van Benzema 2-0 van. Desondanks imponeerde Real allerminst.

Toen Getafe vanaf de 47ste minuut met tien man verder moest na de tweede gele kaart voor Loïc Rémy, leek de wedstrijd definitief beslist. Een omstreden beslissing van Mario Melero zorgde er echter voor dat het nog spannend werd. De scheidsrechter gaf een strafschop na een vermeende overtreding van Nacho, die toch echt de bal leek te spelen. Vanaf elf meter maakte Francisco Portillo er in de 66ste minuut 2-1 van.

Twaalf minuten later zorgde Cristiano Ronaldo aan de andere kant echter voor de beslissing. De aanvaller kopte op aangeven van de ingevallen Marcelo zijn tweede treffer van de avond binnen en die voorsprong gaf Real Madrid niet meer weg. De overwinning zorgt ervoor dat De Koninklijke met een goed gevoel toewerkt richting dinsdag, als het uitduel met Paris Saint-Germain in de achtste finale van de Champions League op het programma staat. De heenwedstrijd in Madrid werd tweeënhalve week geleden met 3-1 gewonnen door Real.

Vooral de geweldige vorm van Cristiano Ronaldo zal vertrouwen geven. Dit kalenderjaar kwam de Portugees in tien officiële duels tot liefst veertien doelpunten. In zijn laatste vijf wedstrijden was hij telkens trefzeker; in totaal tien keer.