Cristiano Ronaldo: waanzinnige reeks in Bernabéu

Reacties

Cristiano Ronaldo neemt het zaterdag met Real Madrid thuis op tegen Celta de Vigo. De Portugese superster hoopt in Estádio Bernabéu een waanzinnige doelpuntenreeks uit te bouwen.

Cristiano Ronaldo: waanzinnige reeks in Bernabéu

Het is al ruim een jaar geleden dat Cristiano Ronaldo op eigen veld niet tot scoren kwam in een competitiewedstrijd. Op 28 september 2013 bleef hij droog staan in de verloren derby tegen Atlético Madrid (0-1). Sindsdien strooit de 29-jarige aanvaller kwistig met doelpunten in Estádio Bernabéu.

De Portugees heeft inmiddels in La Liga in zestien (!) opeenvolgende thuisduels gescoord voor Real Madrid. In die reeks produceerde hij liefst vier hattricks en maakte hij in totaal 27 doelpunten.

Cristiano Ronaldo heeft ook een fantastisch rapport in wedstrijden tegen Celta de Vigo. In vijf officiële duels met Os Celestes was hij al goed voor negen treffers, een moyenne van 1,80 goals per duel. Tegen geen enkele andere club waartegen hij minstens vijf keer speelde haalt de Portugese superster zo'n hoog gemiddelde.

Voor Cristiano Ronaldo lonkt op korte termijn ook een dubbele mijlpaal. Hij is nog drie doelpunten verwijderd van zijn tweehonderdste treffer in La Liga (nu 197 in 177 duels) én heeft nog twee goals nodig voor zijn 150ste officiële doelpunt namens Real Madrid in Bernabéu. Nu staat de teller in de imposante thuishaven op 148 goals in 130 optredens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.