Real Madrid verbetert clubrecord met zestiende zege op rij

Real Madrid heeft een clubrecord aangescherpt door voor de zestiende keer op rij te winnen. Dit keer was Málaga het slachtoffer van de dadendrang van Madrid: 1-2.

Cristiano Ronaldo scoorde dit seizoen nog in alle competitiewedstrijden waarin hij speelde, maar bij Málaga eiste hij op een andere manier een hoofdrol op. De Portugees was aangever bij beide treffers van Madrid en slaagde er daarmee voor het eerst in zijn carrière in vier duels op rij in de Primera División een assist te geven.

In de achttiende minuut stelde Ronaldo na een vlijmscherpe counter Karim Benzema in staat om de bezoekers op voorsprong te schieten. Zeven minuten voor tijd besliste Gareth Bale de wedstrijd, door na doorkoppen van Ronaldo raak te schieten: 0-2.

Toch waren er drie smetjes op de zege van Madrid, dat de koppositie verstevigde: Benzema moest met een blessure van het veld, Isco pakte vier minuten voor tijd rood na twee gele kaarten en vlak voor tijd bepaalde Roque Santa Cruz de eindstand op 1-2.

Clubrecord
Madrid won tegen Málaga alweer voor de zestiende keer op rij, wat een verbetering van een clubrecord betekende. Eerder zette Real een zegereeks van vijftien wedstrijden neer in de seizoenen 1960/61 en 2011/12.