Cristiano Ronaldo is topscorer van bijna alles

Reacties

Cristiano Ronaldo houdt maar niet op met scoren. De ongekende scoringsdrift van de 36-jarige aanvaller levert hem de nodige records op. Een antwoord op de vraag: waarvan is de Portugese superster eigenlijk allemaal topscorer? Spoiler: van bijna alles.

Cristiano Ronaldo is topscorer van bijna alles
© Pro Shots
Portugal
Portugal
2 - 2
Frankrijk
Frankrijk

Allereerst kijken we naar de interlandgoals van CR7. Hij scoorde tijdens dit EK al tweemaal tijdens de 3-0 zege op Hongarije, trof ook doel in de 2-4 nederlaag tegen Duitsland, waarna hij woensdag ook twee keer trefzeker was tijdens de 2-2 remise tegen Frankrijk. Daardoor staat hij nu op 109 goals in 177 interlands. Waarschijnlijk overbodig om te vermelden, maar toch: daarmee is Ronaldo topscorer aller tijden van Portugal.

Sterker nog: hij is nu (samen met de Iraanse grootheid Ali Daei) topscorer aller tijden in het complete interlandvoetbal. Als de 36-jarige vedette nog één goal maakt, heeft hij dat record helemaal alleen in handen. Voor Daei was het feit dat Ronaldo zijn mijlpaal evenaarde al genoeg reden voor een felicitatie. Inmiddels is de Portugese veelvraat met 14 doelpunten ook topscorer aller tijden van het EK, want tegen Hongarije ging hij Michel Platini al voorbij.

Daarnaast is hij Miroslav Klose met 21 goals gepasseerd als het gaat om meeste goals op EK's en WK's bij elkaar. Om WK-topscorer te worden moet hij nog even aan de bak. Hij staat nu op zeven, goed voor een gedeelde dertigste plek. Klose (zestien stuks) is wat dat betreft de koploper, gevolgd door 'de oude' Ronaldo (vijftien), Gerd Müller (veertien) en Just Fontaine (dertien). Daarentegen is Ronaldo met 31 goals wel all-time topscorer van de EK-kwalificatie (acht meer dan Robbie Keane), maar in de WK-kwalificatie moet hij (met eveneens 31 treffers) Carlos Ruíz uit Guatemala voor zich dulden.

Dan de clubs waar hij speelde. Bij Sporting Lissabon komt hij niet eens in de buurt van het ongekende record van icoon Peyroteo, die tussen 1937 en 1949 (hou je vast!) 544 goals maakte. Ook bij Manchester United heeft hij de topscorer aller tijden (Wayne Rooney, 253 goals) niet eens in zicht. En bij Juventus is Alessandro Del Piero (290 goals) ver uit beeld. Maar bij Real Madrid is Ronaldo wél de topscorer aller tijden. Hij maakte er in alle competities 450, en dat is veel meer dan de 323 van Raúl.

Ook maakte niemand er ooit meer dan Ronaldo op het WK voor clubs, waar de Portugees zeven keer doel trof. Tot slot uiteraard de Champions League, waarvan hij met het wederom waanzinnige aantal van 134 doelpunten topscorer aller tijden is, een stukje meer dan Lionel Messi (120). Daar blijft hij Messi dus voor, maar in La Liga troeft de Argentijn zijn rivaal juist af: 474 om 311. Ook is Ronaldo de speler die het vaakst scoorde in CL-finales: vier keer. Kortom: het zijn ronduit krankzinnige cijfers, en CR7 is nog niet klaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.