Cristiano Ronaldo beleeft zijn beste seizoenstart ooit

Real Madrid-aanvaller Cristiano Ronaldo voegde woensdagavond op bezoek bij Elche (1-2) opnieuw twee goals toe aan zijn imposante doelpuntenproductie. De Portugees beleeft de beste seizoenstart in zijn loopbaan.

Cristiano Ronaldo beleeft zijn beste seizoenstart ooit

Ronaldo maakte in zijn eerste negen officiële wedstrijden van deze voetbaljaargang voor club en land al dertien doelpunten. Namens Real Madrid staat de teller op negen goals in zeven duels en bij Portugal scoorde de sterspeler al vier keer in twee interlands.

Niet eerder kende Ronaldo zo'n flitsende start van het seizoen. Tot vóór deze jaargang was het seizoen 2009/10 voor de Portugese international het meest productieve met negen treffers in de eerste negen duels voor club (Real Madrid) en land.

Ronaldo voerde zijn totale productie bij Real Madrid met zijn twee treffers tegen Elche op naar 210 doelpunten in 206 officiële wedstrijden. Volgens sommige Spaanse media staat de Portugees zelfs al op 211 treffers, omdat zij hem een extra doelpunt toekennen dat eigenlijk toebehoort aan ploeggenoot Pepe.

In de uitwedstrijd tegen Real Sociedad op 18 september 2011 veranderde Pepe een vrije trap van Ronaldo dusdanig met zijn rug van richting dat de bal onhoudbaar achter Sociedad-doelman Claudio Bravo in het doel belandde. De Spaanse bond kende die treffer echter officieel toe aan Pepe, met Ronaldo als aangever.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen