Ronaldo bezorgt Real zege vanaf elf meter in 96ste minuut

Real Madrid heeft ternauwernood drie punten overgehouden aan de competitiewedstrijd tegen promovendus Elche. De late treffer van invaller Richmond Boakye leek roet te gooien in het eten van De Koninklijke, maar een strafschop ver in de extra tijd bracht Real uiteindelijk de winst in Estadio Martínez Valero: 1-2.

Ronaldo bezorgt Real zege vanaf elf meter in 96ste minuut

Vanaf elf meter besliste Cristiano Ronaldo in de 96ste minuut het duel. De Portugees faalde niet en schoot zijn ploeg overtuigend naar de overwinning. Lange tijd tijd leek Ronaldo de wedstrijd te hebben beslist met een rake vrije trap, maar invaller Boakye kopte in de extra tijd tegen alle verhoudingen in de gelijkmaker binnen.

Het was slechts een van de weinige kansen die Elche kreeg tegen een veel sterker Real Madrid, dat dankzij de strafschop en de directe vrije trap van Ronaldo het kwaliteitsverschil uitdrukte. Met name de eerste treffer van Ronaldo was fraai.

De 28-jarige aanvaller verschalkte doelman Manu Herrera met een directe vrije trap zoals hij ze wel vaker neemt. Met een hard schot en een nare zwabber liet de wereldster de doelman kansloos. Ronaldo maakte alweer zijn vijfde en zesde seizoentreffer tegen het laag geklasseerde Elche, dat nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen wacht.

Tot dusver verzamelde de kampioen van de Segunda División drie punten, alle door remises. Ook tegen de Madrilenen zat een overwinning er niet in. De Spaanse topclub heerste in balbezit, maar drukte dat niet uit in cijfers. Elche daarentegen deed waar het toe in staat was, maar werd nimmer echt gevaarlijk. Real Madrid blijft door de overwinning in het spoor van de koplopers Barcelona en Atlético Madrid. Elche blijft steken op plaats achttien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen