Trefzekere Ronaldo passeert Messi en nadert Van Nistelrooy

Cristiano Ronaldo timmert dit prille seizoen weer hard aan zijn tot dusver al zeer imposante moyenne. De sterspeler van Real Madrid excelleerde dinsdagavond tijdens het uitduel met Galatasaray (6-1 zege) in de Champions League door drie van de zes treffers voor zijn rekening te nemen.

Trefzekere Ronaldo passeert Messi en nadert Van Nistelrooy

Daarmee liepen de fraaie statistieken verder op en troefde hij op één vlak zelfs zijn rivaal van Barcelona af. Ronaldo scoorde op vreemde bodem in het miljoenenbal namelijk 27 keer, één treffer meer dan Lionel Messi. Dat record zal de Portugees in de maand september in ieder geval vasthouden, aangezien Messi woensdagavond in eigen stadion aantreedt tegen Ajax en in oktober pas zijn eerste Champions League-duel op vreemde bodem speelt. Op 1 oktober is Celtic in Glasgow de tegenstander voor de Catalanen.

Behalve dat Champions League-record vijzelde de aanvaller van Real Madrid ook zijn gemiddelde op. Ronaldo maakte in 204 officiële wedstrijden namens De Koninklijke liefst 206 treffers. Daarnaast tekende hij in Istanbul alweer zijn 21ste hattrick aan namens de Madrilenen, waarmee hij in totaal op 53 Champions League-doelpunten komt te staan.

De aanvaller scoorde vijftien keer namens Manchester United in het kampioenenbal, terwijl de overige 38 doelpunten werden gemaakt namens Real. Ronaldo moet alleen Raúl (Real Madrid en Schalke 04, 71 goals), Messi (Barcelona, 59 goals) en Ruud van Nistelrooy (Manchester United en Real Madrid, 56 goals) voor zich dulden in het klassement van de meest trefzekere Champions League-speler aller tijden. (Jarno Verweij)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen