Crisisberaad bij Inter: woedende Conte kondigt hete slotweken aan

Reacties

Antonio Conte is woest over de manier waarop Internazionale opnieuw een voorsprong uit handen heeft gegeven. Zondag werd met 1-2 verloren van Bologna, waardoor de titel allang geen gespreksonderwerp meer is. De coach van de Nerazzurri wil de komende weken zien dat zijn spelers het Inter-shirt waard zijn.

Crisisberaad bij Inter: woedende Conte kondigt hete slotweken aan
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
1 - 2
Bologna
Bologna

Met de 1-0 van Romelu Lukaku en Lautaro Martínez die via een strafschop mocht aanleggen voor de 2-0 leek er niks aan de hand. Toch zou dat het moment blijken dat alles omsloeg. Lautaro miste en de tien man van het Nederlands getinte Bologna kwamen langszij. Alessandro Bastoni moest vervolgens met zijn tweede gele kaart inrukken en Inter slikte in de slotfase de 1-2.

Na afloop was er in het bijzijn van directeur Beppe Marotta een uur lang crisisberaad in de kleedkamer. Het vurige pleidooi van Conte was nadat de kleedkamerdeur weer openging nog even krachtig. 'We moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Ik voorop, ik ben de coach. Daarna de spelers. We hebben Bologna volledig onnodig de zege geschonken en het is niet voor het eerst dit seizoen dat we zoiets doen', aldus Conte, die refereerde aan het flinke aantal van achttien verliespunten dat Inter leed na op voorsprong te hebben gestaan.

Volgens de coach is er sprake van een mentale oorzaak. Daarom predikt hij strijdlust. 'We moeten in de laatste duels van dit seizoen allemaal bewijzen dat we deze club waard zijn. Ik ook. Als we weer willen gaan winnen, moeten we bewijzen dat we daar de geschikte mensen voor zijn.'

Lautaro
Conte wilde niet ingaan op vragen over de penalty van Lautaro. Was hij immers wel de aangewezen nemer? 'Dat houd ik liever in de kleedkamer. We moeten nu onze wonden verzorgen. En ik hoop dat de spelers ook maar één procent van de woede voelen die in mij raast. Dat zou een goed beginpunt van herstel zijn. De Scudetto? Laten we eerst maar proberen een Champions League-ticket te behalen en minder fouten te maken. Het gaat er om dat we bewijzen dat we goed genoeg zijn voor deze club. Op alle fronten. En dat geldt voor iedereen hier.'

De Italiaanse media pakken flink uit met de stevige teksten van Conte. Volgens de toonaangevende media zou de tirade wel eens het begin van wat veranderingen kunnen zijn. Conte op een kruispunt, zo kop Corriere dello Sport. Ook La Gazzetta dello Sport heeft op de cover voor een treurende Conte gekozen.

Ondertussen heeft Marotta laten optekenen dat Lautaro in ieder geval blijft. De spits die al maanden op de verlanglijst van Barcelona staat heeft volgens de directeur 'nog niet het kleinste verlangen om te vertrekken'. 'Bovendien wil Inter zijn beste spelers niet verkopen. Als een speler om een vertrek vraagt, gaan we daar samen naar kijken, maar zover is het nog lang niet.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer L. Martínez
Meer over L. Martínez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.