Crisis in Atlético-verdediging voor allesbepalend CL-duel

Reacties

Atlético Madrid kan voor het cruciale Champions League-duel met FC Porto van dinsdagavond over slechts één centrale verdediger beschikken. Atlético-trainer Diego Simeone nam alleen Mario Hermoso op in zijn selectie en naar verwachting zal middenvelder Geoffrey Kondogbia in de achterhoede spelen.

Crisis in Atlético-verdediging voor allesbepalend CL-duel
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
1 - 3
Atlético Madrid
Atlético Madrid

De clash in Portugal is een kwestie van 'alles of niets' voor Simeone en consorten. Atlético staat vierde in de poule moet winnen om de knockout-fase te bereiken. Daarbij moeten de Madrilenen hopen dat het al geplaatste Liverpool haar sportieve plicht nakomt. Mochten de Engelsen winnen van nummer drie AC Milan, of een gelijkspel behalen, is Atlético door naar de volgende ronde.

De ploeg zal het zonder de mandekkers José María Giménez en Stefan Savic moeten doen. Daar komt bij dat verdediger Felipe geschorst is na zijn rode kaart in de verloren clash op Anfield Road met Liverpool (2-0). Het eerste duel tussen de twee ploegen eindigde in 0-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

FC Porto
De thuisploeg zal het op eigen veld zonder aanvaller Pepê moeten stellen. De 24-jarige Braziliaan testte positief op het coronavirus. 'Dat Pepê positief getest is, is niet te voorkomen en hoort bij deze tijd', aldus Porto-coach Sérgio Conceição. Net als collega Simeone heeft ook Conceição het nodige te wijzigen.

De Portugese oud-international kan eveneens niet beschikken over de geschorste Mateus Uribe en geblesseerde Ivan Marcano. Daarnaast zijn de niet helemaal fitte Marko Grujic, Francisco Conceição en João Mario nog vraagtekens. Defensieve middenvelder Grujic kampt met klachten aan zijn enkel, Conceição heeft last van zijn heup en João Mario is vermoeid.

Geen makkelijke omstandigheden, zei de coach na de bekendmaking van zijn selectie. 'We zullen ons hoe dan ook op onze taken, en ons doel, moeten focussen om de wedstrijd winnend af te sluiten', rondde Conceição af. 'Er kunnen nog drie clubs dromen van een plek in de volgende ronde. Hopelijk gaat het ons lukken, al had ik liever gezien dat we al gekwalificeerd waren.'

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
6
0
0
17-6
+11
18
2
Atlético Madrid
6
2
1
3
7-8
-1
7
3
FC Porto
6
1
2
3
4-11
-7
5
4
AC Milan
6
1
1
4
6-9
-3
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.