Coutinho verkiest NEC boven Eredivisie

Reacties

NEC heeft Gino Coutinho gecontracteerd. De 35-jarige doelman komt transfervrij over van AZ en zette in Nijmegen zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2020.

Coutinho verkiest NEC boven Eredivisie

Coutinho speelde sinds 2015 in Alkmaar, maar kwam in drie jaar tot slechts twintig officiële wedstrijden namens AZ. Eerder stond de doelman onder de lat bij PSV, FC Den Bosch, NAC Breda, Vitesse, ADO Den Haag en Excelsior. 'We zijn blij dat Gino voor NEC kiest, want hij had ook de gelegenheid om in de Eredivisie aan de slag te gaan', aldus technisch directeur Remco Oversier van de Nijmegenaren.

'Gino is naast een uitstekende doelman een natuurlijke leider en dat type persoon wilden we heel graag aan onze selectie toevoegen', vervolgde Oversier. 'Met al zijn ervaring is hij daarnaast een door de wol geverfde prof die weet wat er nodig is om maximaal te kunnen presteren op het hoogste niveau en is hij ook goed in staat om dit over te brengen op jongere spelers.'

Coutinho zelf is ook blij met de transfer. 'Ik ben een gevoelsmens en vanaf het eerste gesprek dat ik met de club voerde had ik direct het juiste, goede gevoel. Daarnaast ken ik de club natuurlijk ook van de wedstrijden die ik ertegen heb gespeeld. NEC is een prachtige club met een mooie achterban en ik kijk er dan ook naar uit om hier te gaan knallen. Daarnaast is het een prachtige uitdaging om samen met de club weer terug te groeien naar het niveau waar zij thuishoort.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.