AZ houdt tweede doelman Coutinho in Alkmaar

Reacties

AZ en Gino Coutinho gaan langer met elkaar door. De 34-jarige doelman verlengt zijn contract met één jaar, tot medio 2018. Coutinho wordt tweede doelman bij AZ, de van RC Genk overgekomen Marco Bizot staat volgend seizoen onder de lat.

AZ houdt tweede doelman Coutinho in Alkmaar

Coutinho weet wat zijn taak is bij de nummer zes van het afgelopen seizoen. 'Ik voel de waardering. AZ is gewoon een heel mooie club. De trainer weet dat hij altijd een beroep op mij kan doen en dan zal ik er staan. Natuurlijk wil je als topsporter altijd spelen, maar er zijn gewoon heel veel pluspunten waardoor ik graag langer blijf', stelt hij op de website van AZ.

Ook directeur voetbalzaken Max Huibers is tevreden dat hij zijn zaakjes onder de lat op orde heeft. 'We zijn blij dat we een ervaren doelman als stand-in voor Bizot hebben. Daarnaast heeft hij al veel Eredivisie-minuten gemaakt in zijn carrière. Die jarenlange ervaring kan hij overbrengen op onze talentvolle doelmannen die doorstromen vanuit de jeugdopleiding.'

Coutinho keepte in het verleden voor clubs als PSV, NAC Breda , Vitesse en ADO Den Haag. Hij kwam tot 163 duels in de Eredivisie en keepte ook tien duels in Europees verband. Afgelopen seizoen speelde Coutinho slechts één bekerduel voor AZ, het seizoen daarvoor kreeg de goalie meer speeltijd in het shirt van de Alkmaarders.

AZ zag deze transferperiode Tim Krul vertrekken als doelman en lijkt daarnaast ook afscheid te nemen van Sergio Rochet. Bekijk hier het volledige transferoverzicht van de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.