Courtois wordt na heldenrol tegen Canada ook gevraagd naar Noppert

Reacties

Thibaut Courtois vertolkte woensdagavond een heldenrol voor België in de eerste WK-wedstrijd tegen Canada. De keeper stopte in de openingsfase een strafschop van Alphonso Davies, waarna Michy Batshuayi het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Courtois beseft dat België beter moet spelen om wereldkampioen te kunnen worden.

Courtois wordt na heldenrol tegen Canada ook gevraagd naar Noppert
© Pro Shots
België
België
1 - 0
Canada
Canada

'Ja, dan moet het sowieso beter. Daar kunnen we eerlijk over zijn', beaamde Courtois in gesprek met de NOS. 'We waren vandaag niet op een goed niveau, vooral aan de bal niet. We moeten rustiger zijn aan de bal en de tijd nemen om de vrije man te zoeken, in plaats van te panikeren. Vandaag was er veel ruimte op het middenveld. Als we gewoon rustig blijven en niet bang worden van de pressing, dan kunnen we een mooi toernooi hebben. Zo niet, dan wordt het iedere wedstrijd harken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Courtois werd in het interview ook gevraagd of hij zichzelf beschouwt als de beste keeper ter wereld. 'Vorig seizoen misschien wel, daar kreeg ik ook de trofee voor', doelde hij op de Yashin Trofee, die wordt uitgereikt door France Football tijdens het Gouden Bal-gala. 'Aan het begin van dit seizoen was het wat moeilijker. Ik had wat kwaaltjes, maar nu ben ik helemaal pijnvrij. Het voelt veel beter om zonder pijn te kunnen spelen. Het is fijn om met een clean sheet te kunnen beginnen aan het toernooi.'

Omdat hij met een Nederlandse omroep sprak, kreeg Courtois tot slot ook de vraag of hij bekend is met Andries Noppert. 'Ik ken hem een klein beetje, omdat hij handschoenen draagt van een goede vriend van mij. Ik wist wel wie hij was. Het is een heel goede keeper', complimenteerde Courtois zijn collega van het Nederlands elftal.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.