Courtois dient Chelsea-fans van repliek: 'Dan pas ik mijn gedrag ook niet aan'

Thibaut Courtois was dinsdagavond opnieuw van grote waarde voor Real Madrid. Bij zijn terugkeer op Stamford Bridge verrichtte de Belgische doelman enkele belangrijke reddingen. Dat de Chelsea-fans hem dat niet in dank afnamen, neemt Courtois voor lief.

Chelsea
Chelsea
0 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Net als in de heenwedstrijd toonde Courtois aan dat hij op dit moment een van de beste keepers ter wereld is. Vlak voor rust hield de dertigjarige doelman Marc Cucurella van scoren af. Bij BT Sport blikte hij terug op het moment. 'Er kwam een lage voorzet. Op dat moment wacht je op iemand die bij de eerste paal probeert te scoren. Ik lag half op de grond en probeerde mezelf zo groot mogelijk te maken. Ik denk dat het een goede en belangrijke redding was.'

Courtois vierde de redding met zijn ploeggenoten als een doelpunt. 'We zijn allemaal gepassioneerd, vooral de verdedigers en ikzelf. Het was vlak voor rust, dus je weet dat het belangrijk is dat het 0-0 blijft. Als zij 1-0 voor komen, weet je dat het een heel andere tweede helft wordt. We bleven rustig en maakten de eerste goal, dan weet je dat het voor hen heel moeilijk wordt. Zij speelden een goede wedstrijd, maar ze hebben het op dit moment moeilijk en dan ebt het geloof weg.'

Courtois kuste het logo van Real op zijn shirt. Het was een reactie op het boegeroep van de Chelsea-fans, die hem bij elk balcontact uitjouwden. 'Het is jammer. Ik heb hier vier mooie jaren gehad. Dat zal ik nooit vergeten, ik heb veel aan Chelsea te danken. Het is nu vijf jaar geleden, als zij hun gedrag niet aanpassen, pas ik mijn gedrag ook niet aan en vier ik een doelpunt gewoon. Ik wens Chelsea het allerbeste, ik heb er nog steeds veel vrienden.'

Ancelotti
Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti was na afloop complimenteus voor Courtois na zijn redding vlak voor rust. 'Zij hadden op dat moment een streepje voor, de redding was heel belangrijk', sprak de Italiaanse coach bij Movistar. 'In de tweede helft deden we het beter en kregen we meer ruimte. We wisten dat we moesten lijden. Chelsea deed er alles aan en bezorgde ons problemen. Maar we speelden een complete wedstrijd en zijn over twee wedstrijden verdiend door.'