Coronakorting kost Icardi record Zlatan, wel duurder dan Ronaldo

Reacties

Vijftig miljoen euro is nog steeds een hoop geld, maar Mauro Icardi is door de coronacrisis vrijwel zeker een transferrecord misgelopen. Volgens de oorspronkelijke afspaken kon Paris Saint-Germain de Argentijnse spits namelijk voor zeventig miljoen euro overnemen van Internazionale, maar dat bedrag is behoorlijk lager uitgevallen.

Coronakorting kost Icardi record Zlatan, wel duurder dan Ronaldo
© Pro Shots

PSG bedong namelijk coronakorting bij Inter, toen duidelijk werd dat de pandemie ook zijn uitwerking zou hebben op de transfermarkt en de marktwaarden van spelers en betaalt nu vijftig miljoen plus bonussen. Het betekent wel dat Icardi niet de boeken ingaat als de duurste uitgaande speler ooit in de historie van de Nerazzurri. Die titel blijft vooralsnog in handen van Zlatan Ibrahimovic.

De Zweedse spits maakte elf jaar geleden de overstap naar Barcelona, waarbij Inter de beschikking kreeg over Samuel Eto'o. Volgens de berichten van destijds betaalde Barça toen 46 miljoen euro voor Ibrahimovic en vertenwoordigde Eto'o een waarde van twintig miljoen euro. Omdat Barça later nog ruim drie miljoen aan extra's moest betalen voor Zlatan, staat de deal bij Inter in de boeken voor 69,5 miljoen.

Internazionale verkocht Zlatan Ibrahimovic in 2009 aan Barcelona en kreeg er Samuel Eto'o voor terug. Aan het einde van het seizoen won het de Champions League, mede door Barça in de halve finale te verslaan.
© Pro Shots
Internazionale verkocht Zlatan Ibrahimovic in 2009 aan Barcelona en kreeg er Samuel Eto'o voor terug. Aan het einde van het seizoen won het de Champions League, mede door Barça in de halve finale te verslaan.

Als PSG de oorspronkelijke optie tot van zeventig miljoen euro koop had gelicht, had Icardi het transferrecord van Ibrahimovic dus verbroken, zij het nipt. Nu gaat de Argentijnse spits de boeken in als de op een na duurste uitgaande transfer nooit. Hij stoot Ronaldo daarmee van de tweede plaats. De Braziliaanse aanvaller maakte na het WK 2002 voor 45 miljoen euro de overstap naar Real Madrid.

Verder ontving Inter nog nooit meer dan veertig miljoen euro voor één speler, dus is zeker sprake van een historische transfer. Het bedrag dat PSG betaalt voor Icardi kan bovendien oplopen middels bonussen: volgens Italiaanse media met acht miljoen, met vijf volgens de Franse. Ook moet PSG een boete van vijftien miljoen euro betalen als het Icardi binnen een jaar verkoopt aan een andere Italiaanse club.

Neymar & Mbappé
In dat scenario dat PSG al die bedragen nog moet overmaken, kost Icardi alsnog minimaal zeventig miljoen en zou hij het record van Ibrahimovic dus wel verbreken (alles bij elkaar opgeteld). Voor Parijse begrippen heeft de transfer van de Argentijn geen recordproporties. De twee duurste deals aller tijden staan immers op naam van PSG: Neymar (222 miljoen euro) en Kylian Mbappé (145+35 miljoen euro).

duurste uitgaande transfers in Inter-historie

Speler Naar Seizoen Bedrag
Zlatan Ibrahimovic Barcelona 2009/10 69,5 miljoen
Mauro Icardi Paris SG 2020/21 50,0 miljoen
Ronaldo Real Madrid 2002/03 45,0 miljoen
Mateo Kovacic Real Madrid 2015/16 38,0 miljoen
Mario Balotelli Man City 2010/11 29,5 miljoen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.