Coronacrisis slaat toe: Kaiserslautern vraagt faillissement aan

Reacties

FC Kaiserslautern is de afgelopen jaren steeds dieper weggezakt in de financiële problemen en de coronacrisis lijkt nu het laatste zetje te geven. Volgens diverse gezaghebbende Duitse media gaat de gevallen grootmacht maandag zijn faillissement aanvragen.

Coronacrisis slaat toe: Kaiserslautern vraagt faillissement aan
© Pro Shots

In 1998 werd Kaiserslautern nog kampioen van de Bundesliga. Daarna schommelde de club wat tussen de eerste en tweede Bundesliga, maar na de degradatie in 2012 ging het plotseling snel bergafwaarts. Inmiddels komen De Rode Duivels uit op het derde niveau en stapelen de financiële zorgen zich op.

Kaiserslautern had al een schuld van om en nabij de 24 miljoen euro en de coronacrisis heeft dat nog een stukje erger gemaakt. Volgens onder meer Kicker is dat het laatste zetje geweest. Volgens het gezaghebbende tijdschrift maakt de club maandag bekend dat ze deze week het faillissement gaat aanvragen.

Dat faillissement hoeft overigens geen ramp te zijn. Sterker nog: het geeft de viervoudig Duitse kampioen de mogelijkheid om opnieuw te beginnen, zonder lijken in de kast. Met het aanvragen van een faillissement koopt de club tijd om op zoek te gaan naar nieuwe investeerders, die een herstart mogelijk moeten maken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.