Corona zet definitief streep door Italiaanse topper, Napoli vreest voor straf

Reacties

De wedstrijd tussen Juventus en Napoli gaat zondagavond definitief niet door. De club uit Napels reisde niet naar Turijn, omdat er vanwege het coronavirus geen toestemming was om de stad te verlaten. De wedstrijd moest echter toch gespeeld worden, waardoor Napoli hoogstwaarschijnlijk tegen een reglementaire 3-0 nederlaag aanloopt.

Corona zet definitief streep door Italiaanse topper, Napoli vreest voor straf
© Pro Shots
Juventus
Juventus
Awarded
Napoli
Napoli

Napoli heeft te maken met twee positief geteste spelers (Eljif Elmas en Piotr Zielinski), terwijl er ook bij Juventus coronagevallen zijn gemeld. De positieve testen bij Napoli zijn te herleiden naar het vorige duel met Genoa, bij die clubs zijn inmiddels meer dan vijftien spelers besmet. Dit alles leidde ertoe dat de autoriteiten in Campanië, de regio waarin Napoli is gelegen, geen toestemming gaven aan Napoli om de reis richting het stadion van Juventus te maken.

Toen de Serie A in een officieel statement naar buiten bracht dat, na het bekijken van de eigen reglementen, de wedstrijd alsnog gespeeld moest worden, dreigde een groot probleem voor Napoli. De selectie bevond zich op dat moment nog in Napels, waardoor een reglementaire 3-0 nederlaag niet meer voorkomen kon worden. In de protocollen van de Serie A staat namelijk dat bij enkele besmettingen de desbetreffende spelers in quarantaine moeten en dat de spelers die negatief getest zijn gewoon kunnen spelen.

De spelers van Juventus kwamen zondagavond wel op het veld en officieel moet de arbitrage Napoli nu drie kwartier de kans geven alsnog het veld te betreden. Gebeurt dat niet, dan is de 3-0 nederlaag een feit. Maar het laatste woord is hier nog niet over gezegd, want als Napoli kan aantonen dat het geen toestemming heeft gekregen voor de reis, kan de straf eigenlijk niet blijven staan. Zo is de verwachting bij verschillende Italiaanse media.

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Napoli
Meer over Napoli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.