Corinthians wint de wereldbeker ten koste van Chelsea

Corinthians mag zich voor een jaar het beste clubteam van de wereld noemen. De Braziliaanse formatie won de finale van het WK voor clubteams in het Japanse Yokohama van Chelsea (1-0).

Corinthians wint de wereldbeker ten koste van Chelsea

Voor Corinthians was het dé kans om weer eens de wereldbeker mee te nemen naar Brazilië. In 2006 was Internacional de laatste ploeg uit Zuid-Amerika die beslag legde op de mondiale trofee. Waar de overgrote meerderheid had verwacht dat Chelsea de beste papieren zou hebben om de finale te winnen, ging het lange tijd gelijk op.

De eerste grote kans kwam op naam van de Engelsen. Een corner van Juan Mata werd ingekopt door Gary Cahill en doelman Cássio Ramos moest alles uit de kast halen om de bal nog net voor de lijn te redden. Cássio, die van 2007 tot en met 2011 onder contract stond bij PSV maar daar niet door kon breken, liet zich een aantal keren van zijn beste kant zien met enkele prima reddingen.

Corinthians liet zien dat het een aantal spelers in de gelederen heeft die prima meekunnen op het hoogste niveau. De Braziliaanse internationals Ralf en Paulinho waren de motoren op het middenveld, terwijl in de voorhoede Paolo Guerrero (ex-Bayern München en Hamburger SV) een aantal keren gevaarlijk was. Na een half uur draaide hij in de zestien knap weg bij Cahill en David Luiz en schoot hij maar net voorlangs. De daaropvolgende poging van Emerson kwam tegen de buitenkant van de paal.

Na rust zette Chelsea aan, maar was Corinthians eigenlijk gevaarlijker. Twintig minuten voor tijd braken de Brazilianen de ban. Na knap combinatievoetbal kwam de bal bij Danilo, die Petr Cech op zijn weg vond. De bal bleef vervolgens in de zestien hangen en Guerrero was er als de kippen bij om de 1-0 in te koppen.

Chelsea hoopte met de inbreng van Oscar nog op een aanvallend hoogstandje en kreeg ook nog een levensgrote kans via Fernando Torres, maar ook hij vond het net niet. De Londenaren eindigden de wedstrijd met tien man toen Gary Cahill in de slotminuten een directe rode kaart kreeg.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's